Love

5 redenen waarom single zijn met kerst he-le-maal niet erg is

single-met-kerst

Klaar om de feestdagen te rocken in je eentje? Ontdek waarom het geweldig is om single te zijn tijdens kerst! Vergeet die cliché verwachtingen, stress over cadeaus, awkward familieverplichtingen en zoetsappige kersttaferelen. Het is jouw kerst, jouw regels, en geloof ons, het is beter dan je denkt!

1. Geen stress om cadeautjes

Single zijn met kerst heeft zo zijn voordelen! Geen stress over het vinden van het perfecte cadeau voor je liefste – je kunt je salaris in je eigen zak houden. Terwijl anderen zich haasten om cadeaus te kopen voor ouders, broers en zussen, hoef jij je niet druk te maken over een extra persoon op je lijst. Het is het seizoen van zelfliefde, dus waarom niet wat extra aandacht aan jezelf besteden? Verwen jezelf met iets speciaals en geniet van de vrijheid om zonder financiële zorgen de feestdagen door te brengen

2. Je hoeft de tafel voor 1 persoon minder te dekken

Single zijn met kerst? Dat betekent minder logistieke kopzorgen! Terwijl anderen puzzelen met extra stoelen en servies voor hun plus één, geniet jij van een stressvrije viering. Geen gedoe over de beperkte ruimte of het bij elkaar schrapen van extra bestek – het is gewoon jij, jezelf en een knusse kerstsfeer. Dankzij de huidige omstandigheden is er geen gedoe met het tellen van bezoekers, dus je hoeft geen ingewikkelde gastenlijsten te beheren.

3. Meer voor jou

Single zijn met kerst betekent ongestoord genieten van je feestmaal! Geen zorgen over het delen van je favoriete gerechten, vooral niet met een partner die misschien wel een grotere eetlust heeft dan jij. Stel je voor, geen gevecht om de laatste hap van dat verrukkelijke toetje.

4. More attention please

Meer liefde voor jezelf; YES! Met één gast minder die jouw spotlight kan stelen heb jij meer aandacht. Die verhalen over wat jij hebt meegemaakt moeten gehoord worden en die aandacht vind jij stiekem ge-wel-dig!

5. Geen schoonfamilie

En als laatste is het ook helemaal niet erg om single te zijn met kerst, omdat je dan geen awkward situatie met je schoonfamilie of van die nare momenten hoeft te beleven.. Jij kan gewoon vertrouwd bij je eigen familie zijn en hoeft je ook niet voor te bereiden op moeilijke vragen.

Beeld: A Song for Christmas