Food

Oh god; zolang moet je sporten om die oliebol(len) weer weg te krijgen

 

Het is al bijna weer Oud en Nieuw en dat betekent ieder jaar heel veel oliebollen en champagne. Maar hoe lang moet je eigenlijk sporten om al die lekkere oliebollen weer weg te krijgen? Lees snel verder, want dat valt dus eigenlijk wel mee…

Zolang moet je sporten om die oliebol weer eraf te krijgen

Rond de jaarwisseling vind je op iedere hoek van de straat oliebollenkraampjes waardoor het je wel heel lastig wordt gemaakt om niet zo’n lekkere snack mee naar huis te nemen, maar maak je vooral niet druk en neem gewoon een hele lading mee. Want zo slecht zijn oliebollen blijkbaar helemaal niet. Zo is een oliebol alleen een mengsel van bloem, gist en melk dat wordt gefrituurd. In een traditionele oliebol zitten dan ook ongeveer maar 161 calorieën. Mocht je meer van de oliebollen met rozijnen zijn, dan kom je uit op ongeveer 179 calorieën. Wat dus best wel meevalt, vergeleken met een appelflap waar 361 calorieën in zitten. Dus als je tijdens Oud en Nieuw een paar oliebollen naar binnen wil werken houden wij jou absoluut niet tegen, zolang je dit maar niet iedere dag doet!   

Een lawa en die oliebol is er weer af

Is een goed voornemen van jou voor volgend jaar dat je iets meer op je lijn wilt letten? Dan wil je natuurlijk weten hoe lang je moet sporten om al die oliebollen er weer af te krijgen. En dit is helemaal niet zo lang! Zo heb je met 15 minuten hardlopen je oliebol er alweer af gerend, wat weer gelijk staat aan 40 minuten wandelen. Maar gemiddeld verbranden de meeste mensen met 20 minuten beweging één oliebol. Dus geniet vooral lekker tijdens oud en nieuw en eet zoveel oliebollen als je wil, want het is tenslotte maar een keer oud en nieuw, dan komen die lawa’s met vriendinnen in het nieuwe jaar wel weer! 

Lees ook: 

Balen! Het branden van geurkaarsen is eigenlijk hartstikke slecht voor je

 Champagne is dus blijkbaar goed voor je huid volgens de wetenschap

Must reads 👀