Lifestyle

Vijf types die jij waarschijnlijk terug kan vinden op je kerstdiner!

Here we go again, als het goed is het jij al dat appje ontvangen: “wat zullen we doen met kerst?’’ De twee dagen zijn al opgeslokt aan eten met familie en de volgende types zitten hier  sowieso tussen! Wedden dat je ze stuk voor stuk herkent?

Vijf types die jij ziet op je kerstdiner

Zit dit type ook aan jouw kersttafel met de family? Je ergert je er groen en geel aan, maar goed. Even fijn in die christmas spirit blijven, hè. Goed, gelukkig is het met jouw favo neef of nichtje wel altijd gezellig. Good luck alvast!

De nieuwe

Er is altijd wel een nieuw iemand die aanschuift aan de tafel tijdens je familiediner. Weer een slachtoffer dat de hele familie gelijk moet gaan ontmoeten en die het hemd van hun lijf wordt gevraagd. We kunnen nu al voorspellen hoe dit afloopt en hopen de beste nieuweling volgend jaar weer terug te zien aan tafel, want jij weet wat voor types er nog meer tussen zitten in jouw familie. Good luck!

Grinch lookalike

God oh god, de kersthater is ook zeker niet te missen. Die chagrijnige kop zie je al van mijlenver aankomen. Degene die verplicht is om te komen, maar die er liever niet is. Alle sfeer wordt door deze persoon direct weggehaald. We zien de appjes van deze persoon ook al voorbij komen:‘’Als iedereen wat lekkers meeneemt dan is dat top!’’ ‘’Ik heb brood en smeersels.’’ Okay, nice! Laat de ‘’Grinch’’ maar in zijn waarde en voor je het weet ben je een jaar van hem af!

De dronken tante

Wijntjes kunnen we uiteraard niet missen tijdens het diner. Maar die ene tante/nicht/oma/moeder/zus zonder ruggengraat is binnen no time alweer lam. De emoties en de dingen die die vrouw in kwestie beleeft zijn on-voor-spel-baar. De dingen die worden verteld en geroepen hadden ook makkelijk voorkomen kunnen worden, als we haar een wijntje minder hadden gegeven. De vraag of je single bent komt ook vaak uit de mond van deze persoon en ze snappen ook niet waarom jij single bent. Natuurlijk kan je hier net zo hard om gaan lachen en past het uiteindelijk wel in de sfeer van een kerstdiner met de fam. Zorg gewoon dat je zo min mogelijk oogcontact maakt en niet naast deze persoon zit! 

Opschepper

De opschepper met het grootse ego, ongekend. Of degene die het meeste opschept waardoor er uiteindelijk geen eten meer over is. Deze twee types zijn ook zeker niet te missen op jouw familiediner. De egotripper kan over niks anders praten dan zichzelf en wat diegene gedaan heeft de laatste tijd en hoe goed ‘ie wel niet is in wat ‘ie doet. Een normaal gesprek is niet mogelijk. Als deze persoon in de keuken staat, heb je ook echt een probleem; want dat is eten natuurlijk het beste wat er is. Volgens hem. De schranser schuift vaak minuten later aan en heeft voordat de mensen twee keer iets kunnen pakken het hele gerecht al binnen no time op.

De lastige eter

Er moet altijd rekening gehouden met iemand, of het nou de vegetariër of degene die op dieet is. Maar wie is er met Kerst nou op dieet? Deze types bestaan dus daadwerkelijk, en zijn vaak dus ook te vinden aan jouw tafel. Betekent wel meer eten voor jou! En niet te vergeten; je nicht die in de Pijp woont, en het liefst alles biologisch met havermelk wilt hebben. En uiteraard kunnen we de kieskeurige eter niet achterlaten of course, degene die niks lust of niks wil eten. Het blijven de lastige typetjes die je terug blijft vinden aan tafel. 

Lees ook:

Science says: mannen die kunnen koken zijn aantrekkelijker

Geen inspiratie? Dit zijn de leukste kerstcadeautjes voor je moeder

Must reads 👀