Love

5 x waarom Kerst mét partner leuker is

Redactie

 

Dit is waarom kerst met een partner een stuk leuker is dan single 

Schaatsen op het Museumplein in Amsterdam, kerstcadeautjes voor elkaar shoppen en de hele dag kerstmuziek luisteren, terwijl je ondertussen aan je lover denkt. Kortom; de Kerstperiode is gewoon echt de leukste periode om een partner te hebben!   

“Heb je nou nog geen verkering?”

Een groot voordeel van een relatie hebben met Kerst is dat jouw familie je liefdesleven niet meer onder de loep hoeft te nemen, waardoor je die vervelende opmerkingen als; “heb je nou nog geen verkering” en “op jouw leeftijd was ik al getrouwd” niet meer krijgt. Dat scheelt een hoop frustraties en gedwongen uitleg hoe het nou met die ene jongen gaat, waar je alleen friends with benefits mee was. Dus, kijk dit jaar vooral tevreden toe als je familie een ander slachtoffer uitkiest om alle ‘belangrijke’ levensvragen aan te stellen! 

De leukste cadeautjes voor elkaar kopen

Je bent al het hele jaar aan het aftellen tot je eindelijk Kerst kan vieren met je partner en daar hoort dan ook het perfecte cadeau bij. En we have to admit; een cadeautje voor je lover is ook echt een stuk leuker en specialer dan een cadeautje voor je ouders. Heb je door alle anniversaries en verjaardagen van je lover echt geen idee meer wat je voor hem moet kopen? Ga dan niet voor een standaard geurtje. Nee lees vooral ons eerder geschreven artikel over de leukste kerstcadeautjes voor je vriend, waarvan je mega veel inspiratie krijgt. 

Samen de kerstboom opzetten

Door de kerstboom op te tuigen kom je helemaal in de Kerstsferen, maar omdat dit nou alleen te doen is natuurlijk een beetje saai. Dus, app je lover en zorg dat hij er bij is. Kerstmuziek op de achtergrond, unlimited kerstkoekjes en heel veel lol! Deze middag zal je niet snel vergeten en wordt dan ook sowieso een jaarlijkse traditie.

 

Lekker kunnen koken voor je lover (of andersom)

Hoe romantisch is het om in plaats van voor jezelf een magnetronmaaltijd te bereiden, dit jaar te kunnen koken voor je lover tijdens Kerstavond (of andersom). Zoek een lekker recept op, haal lekkere wijntjes in huis en zorg voor een spetterend toetje. Waardoor jullie vol romantiek verder kunnen met de All You Need Is Love Kerstspecial. Dat klinkt heel erg jaloersmakend!  

Kerstmarkten bezoeken

Don’t get us wrong, een kerstmarkt met je vriendinnen bezoeken is heel erg leuk, maar een kerstmarkt met je lover bezoeken is natuurlijk wel echt het toppunt van romantiek. Overal kerstmuziek, kerstbomen, schattige kraampjes en een romantische schaatsbaan. Dus; plan een dagje vrij en bezoek een grote kerstmarkt in het land! 

Budget tip: Mochten jullie allebei een studenten OV-chipkaart hebben, dan is het slim om een dagje doordeweeks te plannen, hierdoor bespaar je namelijk veel kosten!  

 

Lees ook: 

Nou, daar gaan we dan: zoveel kilo komen we dus blijkbaar aan tijdens de Kerstdagen

Flaneren met kerst? Dit zijn dé outfits die je aan moet doen!