Love

Hart gebroken? Met deze 7 tips ben jij binnen no time weer de oude!

Als je partner het net heeft uitgemaakt, kan je hart daadwerkelijk pijn doen. De lege plek daarbinnen voelt echt gebroken. Die fysieke pijn bij het verliezen van je partner wordt veroorzaakt door het emotionele hersendeel van ons brein. Gelukkig hebben wij het perfecte stappenplan om over je ex heen te komen!

Met deze 7 tips heb jij binnen no time je gebroken hart genezen

Er zijn niet voor niets zoveel liedjes over geschreven. Dat jij ooit een keer meemaakt dat iemand je hart breekt, daar valt niet onderuit te komen. Gelukkig kunnen we wel heel hard meeblèren met Adele en Olivia Rodrigo.

Tip 1: Laat jezelf rouwen

Je hebt net iemand verloren die een groot deel van je leven uitmaakte. Het is juist gezond om dat even te verwerken. Plan even een paar dagen, alleen of met je BFF, om je verdriet weg te eten met een goeie jankfilm en wijn! Doet al wonderen om die gevoelens eruit te laten. 

Tip 2: Stel gezonde grenzen

Een break-up verwerken is al moeilijk genoeg, als jij continu aan je ex wordt herinnerd gaat het lang duren voor je over die persoon heen bent. Stel dus gezonde grenzen voor jezelf: zoek geen contact met hem en ga hem ook niet stalken op de socials. Kan je nou echt niet onder een ontmoeting uitkomen? Dan zorg je er natuurlijk voor dat je er helemaal flawless uitziet! 

Tip 3: Plan me-time in

Hoe naar deze heartbreak dan ook is, gebruik deze tijd om de beste versie van jezelf te worden. Investeer tijd in jezelf! Begin aan een nieuwe hobby of sport, of pak die oude juist weer op. Believe us, je zal je hier zoveel nuttiger en blijer door voelen! 

Tip 4: Opschrijven die gevoelens

Op het eerste gezicht lijkt schrijven niet voor iedereen, maar het is echt een therapeutische manier van je gevoelens verwerken. Al doe je het maar 10 minuutjes per dag, op deze manier haal je wat je dwars zit zo uit je hoofd. Het zal dan al snel niet meer als een last voelen.  

Tip 5: Schrijf een boodschap naar je ex

Nee, deze ga je natuurlijk niet versturen. Maar om eens op papier op te schrijven wat je nog tegen je ex zou willen zeggen helpt heel erg om over deze persoon heen te komen. Het voelt al helemaal lekker als je deze brief daarna verbrand of verscheurt. 

Tip 6: Zoek niet naar afsluiting

Leg je maar gewoon neer bij het feit dat jouw relatie met die persoon afgesloten is. Op zoek gaan naar afsluiting kost je alleen maar tijd en een hoop energie. Steek deze liever ergens anders in.

Tip 7: Zoek afleiding

Afleiding! Afleiding! Afleiding! Dit is misschien wel de meest effectieve tip. Spendeer veel tijd met vrienden en vriendinnen. Ga naar die ene tentoonstelling die je al lange tijd wilde zien. Wees in ieder geval niet te veel bezig met deze persoon!

Lees ook:

Aha! Dit is dus waarom je achteraf nooit snapt wat je ooit in je ex zag

Dit is wat er met jouw lichaam gebeurt als je die ene ex tegen komt