Lifestyle

Wat? Het is blijkbaar juist goed als je partner af en toe vergeet wat je hebt gezegd

Wij snappen maar al te goed dat je er, na de vijfde keer gezegd te hebben dat je dit weekend met hem naar je ouders wil gaan, een beetje klaar mee bent. Op een gegeven moment moet het toch wel duidelijk zijn? Maar goed, nu blijkt dat het eigenlijk een goed teken is als je partner zo af en toe vergeet wat je tegen hem hebt gezegd. Met de nadruk op zo af en toe, hè. 

Het is juist goed als je partner vergeet wat je hebt gezegd

Deze kennen we allemaal wel, toch? Je hebt al tig keer gezegd wat jullie plannen voor het komende weekend zijn, maar op zaterdagochtend krijg je toch wederom de vraag ‘dus, wat gingen we nou ook alweer doen vandaag?’ van hem. Heel. Erg. Irritant. Maar dus blijkbaar ook goed, want het is dus ook goed als je partner soms vergeet wat je hebt gezegd. Wij zijn benieuwd naar de reden! 

Eh, en waarom dan?

Naast het feit dat jij waarschijnlijk het gevoel hebt dat er niet naar je geluisterd wordt als je iets tegen je partner zegt, kan het blijkbaar ook iets goeds betekenen. Als hij niet altijd naar je luistert, is dit namelijk een teken dat hij van je houdt. No worries, we gaan het je verder uitleggen. Dit houdt namelijk in dat hij je beter kent en dat hij denkt dat hij al weet wat je gaat zeggen.

Ik ken je door en door

Hij overschat zich dus nogal, want wij kennen onszelf niet eens door en door. Het is daarnaast ook wel lief, want hij let dus minder op details omdat hij het gevoel heeft dat hij elk klein dingetje van je weet omdat hij zoveel van je houdt. Klein minpuntje is dat hij hierdoor wel eens belangrijke dingen mist, maar goed. 

Dit is ook jouw schuld

Wait, what? Jep, dit kunnen we niet alleen je partner aanrekenen. Waarschijnlijk laat jij inmiddels ook minder details los en dit zorgt ervoor dat jullie gesprekken onderling zijn veranderd. Jij gaat er onbewust ook vanuit dat je partner weet wat je bedoelt. Guess what, dat weet hij hoogstwaarschijnlijk niet! 

Lees ook:

Niet meer doen: deze fouten maken wij volgens mannen vaak in bed

Laat deze video zien als een man de volgende keer zegt dat hij ‘te groot’ is voor een rubbertje