Lifestyle

Handig voor Kerst: zo zorg je ervoor dat het niet ontzettend stinkt in huis na het gourmetten

Wij Nederlanders zijn een groot fan van gourmetten, maar de geur die daarbij komt kijken is echt vreselijk en gaat de komende week niet meer uit je huis. Vind jij dit ook zo vervelend? Lees dan snel verder, want wij hebben hier de oplossing voor gevonden!

Zo zorg je ervoor dat je huis niet stinkt na het gourmetten

Wij geven je tips om die vieze gourmetgeur te voorkomen, zodat jullie gewoon lekker kunnen bakken en braden tijdens de feestdagen! 

Blijf goed ventileren

Goed ventileren is key tijdens het gourmetten, zet de ramen wagenwijd open en zet de afzuigkap op de allerhoogste stand. Zo is de kans namelijk groot dat jouw huis niet blijft stinken. En dan moet je die kou maar gewoon even voor lief nemen! 

Een pan azijn helpt je door de Kerst heen

Zet tijdens het gourmetten altijd een pan azijn op het vuur en zorg dat het gaat koken. Als dit gebeurt, kun je de pan wat lager zetten, wat er voor zorgt dat het andere geuren gaat neutraliseren. Dus ook die vieze gourmetgeur…. Een vrij onbekende tip, maar dit gaat je sowieso helpen!

Neem een extra outfit mee

Niks is erger dan een vieze gourmetgeur in je mooie kerstjurkje, daarom is het ook een goed idee om twee outfits mee te nemen als je familie besluit te gaan gourmetten. Berg het jurkje heel ver van de gourmetplaat op en trek hem als jullie klaar zijn aan met het bakken en braden. Zo blijf je shinen, maar ruik je niet de hele avond nog naar gourmet…

Heeft de gourmetgeur al toegeslagen? 

Ben je te laat en ruik je de gourmetgeur al? Maak je dan vooral niet druk, je kunt dit namelijk op een aantal manieren laten verdwijnen. Zo zou je bijvoorbeeld brandspiritus kunnen gebruiken. Dit zorgt ervoor dat andere geurtjes geneutraliseerd worden. Dit hoef je dan weer niet op het vuur te zetten, een kommetje neerzetten en het in de nacht zijn werk laten doen is genoeg. Mocht je geen brandspiritus in huis hebben, dan kun je ook gewoon een pak koffie gebruiken. Dit neutraliseert namelijk ook vieze geurtjes! Dus, zet een bakje gemalen koffie neer en laat het net als de spiritus zijn werk doen.

Maar dat is nog niet alles, je kunt ook gewoon geurkaarsjes aan zetten of een pannetje met je favo wasverzachter op het vuur zetten. Wedden dat je huis dan binnen no time weer lekker ruikt… Dus mocht je nog twijfelen, ga dan vooral lekker gourmetten dit jaar! 

 

Lees ook: