Health

Balen! Het branden van geurkaarsen is eigenlijk hartstikke slecht voor je

Vind jij de kerstboom, lampjes in de tuin en kaarsen tijdens deze dagen ook altijd zo’n gezellige sfeer creëren? Dan hebben wij helaas slecht nieuws voor je. Onlangs zijn wij namelijk geïnformeerd over het slechte effect van geurkaarsen op je lichaam. Scary!

Het branden van geurkaarsen is eigenlijk hartstikke slecht voor je

Op TikTok deelde een meisje een horrorstory over geurkaarsen. Hartstikke nep dachten wij, tot er een dokter op de video reageerde. Dat wordt een hoop minder keurkaarsen branden dus.

Zwarte neusgaten?

In de TikTok vertelt het meisje dat zij in slaap was gevallen terwijl ze haar geurkaars niet had uitgeblazen. Deze kaars had dus de hele nacht aangestaan (what a waste!). Het meisje werd de volgende ochtend wakker met zwarte neusgaten. In de video liet ze nog even zien dat haar vingertoppen zelfs helemaal zwart waren als ze deze uit haar neus haalde. Huh?!

Be warned!

In de reactievideo van de dokter vertelt hij dat het zwarte goedje in haar neus roet is! Dat komt vrij bij verbranding, dus niet alleen bij een geurkaars, maar ook normale kaarsen en bijvoorbeeld een kampvuur. Bij het branden van een kaars adem je dus roet in, dat komt dan in je neusgaten en verklaart het zwarte spul. Maar komt dit in je luchtwegen, dan kan dit wel degelijk schadelijk zijn! Niet te lang of te vaak of te veel kaarsen meer branden, dus. 

@lifeofadoctor

Dangers of scented candles ##doctorsoftiktok ##candle ##learnontiktok ##edutok

♬ Death By Glamour – Toby Fox

Lees ook: 

Wat? Blijkbaar eten we sushi al ons hele leven op de verkeerde manier 

Deze leugentjes om bestwil gebruik jij ook so-wie-so