Health

Zoveel kilo komen we dus blijkbaar aan tijdens de feestdagen

kerst-kilo's-aankomen

Gourmetten, fonduen en heel veel lekkere hapjes; het kan tijdens de Kerstdagen niet gek genoeg. Met als gevolg dat we na deze dagen vol met eten niet op de weegschaal durven te staan. Kom je na de kerst echt zoveel kilo’s aan als je denkt of valt het allemaal wel mee? Wij hebben het antwoord voor je!

Zoveel kilo kom je tijdens de Kerstdagen dus aan

Wij zijn nu al bezig met de voorbereidingen van het kerstdiner, want wat moet je nu weer drie dagen eten? Één ding weten we zeker; het gaat sowieso heel erg veel zijn en vaak niet al te gezond, waardoor jouw buik aan het einde van de feestdagen aanvoelt alsof je minstens 10 kilo bent aangekomen… Maar dat is eigenlijk helemaal niet zo, volgens een onderzoek uit New England Journal of Medicine stijgt het gewicht van de gemiddelde Amerikaan namelijk 0,4 procent met Kerstmis en 0,2 procent met Thanksgiving. Wat in totaal uitkomt op ongeveer een halve kilo en omdat wij hier helemaal geen Thanksgiving vieren is het voor ons zelfs nog minder!

Lees ook:
Met deze tip blijf je tijdens de feestdagen op gewicht

De kilo’s komen er pas na Kerstmis aan

Uit het onderzoek bleek ook dat het grootste deel van de kilo’s er na de kerstdagen pas aan kwam, omdat mensen tijdens de feestdagen toch al ongezond eten en dit tot het nieuwe jaar dan ook voortzetten. Na het nieuwe jaar is het weer gedaan met het ongezonde eten, omdat iedereen zich dan heel eventjes aan alle goede voornemens houdt. En laat daar nou altijd gezond eten tussen zitten… Ondanks dat een halve kilo helemaal niet veel is, raak je het toch best lastig weer kwijt en hopen de kilo’s zich dan ieder jaar met Kerst op. Iets wat je natuurlijk niet wil… Onze tip is dan ook; blijf genoeg bewegen tijdens de winter en dan maken die oliebollen, toastjes en wijntjes tijdens de feestdagen echt niet zoveel uit. Het is tenslotte maar één keer in het jaar Kerstmis en daar moet je van genieten, right?