Food

Dit eten kan je het beste ontwijken als je een goede huid wil hebben of houden

Wil je net een leuke selfie maken, heb je opeens een puistenuitbraak op je gezicht. Dit wil je natuurlijk voorkomen, en dat kun je dan ook het beste doen door dit eten zoveel mogelijk te vermijden!

Dit eten kun je het beste ontwijken voor een goede huid

Wat je eet, bepaalt voor een groot gedeelte de gezondheid van je huid en sommige voedingsproducten zijn dan ook niet zo goed voor jouw huid. Lees snel verder, want dit eten kun je beter vermijden als je een gave huid wil hebben of houden!

Zuivel is een boosdoener

’S ochtends een bakje yoghurt en in de middag een boterham met kaas? Wij Nederlanders zijn dol op zuivel. Maar bij sommige mensen kan zuivel uitbarstingen van acne uitlokken of erger maken. Dit komt door de hormonen die de koe tijdens haar zwangerschap aanmaakt, deze hormonen kunnen het peil van mannelijke hormonen doen stijgen, waardoor de talgproductie wordt verhoogd en dit kan dan weer leiden tot acne. Dit geldt niet voor iedereen, maar heb jij na het drinken van koemelk steeds meer acne dan normaal? Dan moet je dit vooral vermijden!

Chocolade is niet zo goed voor je huid

Dat chocolade niet zo goed voor onze huid is, wisten we natuurlijk allang, maar of we hiernaar zullen luisteren is wat anders. Want zeg nou zelf, wij gaan die chocoladeletter die we nog in de kast hebben liggen echt niet weggooien… Eigenlijk zouden we dit dus wel moeten doen voor een stralende huid. Door het eten van chocolade komen namelijk bacteriën vrij die verantwoordelijk zijn voor acne. Dit bekent natuurlijk niet dat we geen chocolade meer mogen eten, maar het is het beste om het zo puur mogelijk te eten!

Enkelvoudige koolhydraten

Ook zijn voedingsproducten als witbrood, suikerrijke drankjes en snacks als chips een boosdoener wat acne kan veroorzaken. Dit komt namelijk omdat deze voedingsmiddelen een snelle stijging veroorzaken van het bloedglucosegehalte. En zo’n hoog gehalte stimuleert de talgproductie, waardoor poriën sneller verstopt raken…

Alcohol droogt je huid snel uit

Alcohol droogt de huid snel uit en zorgt dan ook voor huidveroudering. En dat is natuurlijk niet wat je wil als je een wilde week met veel wijntjes achter de rug hebt. Om dit te kunnen voorkomen is het goed als je in ieder geval twee liter water per dag drinkt. Maar het beste is natuurlijk om zo min mogelijk alcohol te drinken, en dan mag dat wijntje tijdens het avondeten echt wel, zolang je het maar met mate doet. 

Wat moet je juist wel eten?

Genoeg over wat je niet moet eten, wij snappen nu namelijk ook wel dat jij je heel erg afvraagt wat je dan juist wel moet eten en dit is dan ook gezonde en onbewerkte voeding zoals groente en fruit. Dit verkleint de uitbraak van puistjes namelijk! Oh ja en de voeding van ons lijstje, kun je gewoon nog steeds eten hè, alleen met mate!

Lees ook: 

Must reads 👀