Lifestyle

Dit zijn zeven wonderbaarlijke dingen die je vagine kan doen

Je denkt er vaak niet eens meer bij over na, maar onze vagine kan best wel wonderbaarlijke dingen doen. Het reinigt zichzelf, je kunt orgasmes krijgen. Kortom dit zijn alle zeven wonderbaarlijke dingen de onze vagina voor ons doet!

wonderbaarlijke dingen die vagina's kunnen

Dit zijn de zeven wonderbaarlijke dingen die je vagina doet

Onze vagine kan echt wonderbaarlijkere dingen dan plassen en dat hebben wij dan ook voor jou op een rijtje gezet!

Je vagine kan zichzelf reinigen

Je vajayjay kan zichzelf wassen en  hij doet dat dan ook door vaginale afscheiding in je onderbroek te bezorgen. Dat is nooit zo chill, maar eigenlijk is het juist heel erg goed. Je vagina spoelt namelijk alle bacteriën en oude cellen weg om ziekteverwekkers die je baarmoeder in willen komen tegen te houden. Kortom dan is die afscheiding niet nergens voor. Oh ja en omdat onze vagine zichzelf zo goed kan reinigen, kun je hem ook beter niet schoonmaken met zeep!

Onze vajayjay kan levens redden

Je verwacht het misschien niet, maar onze vagina’s kunnen zelfs levens redden. Er wordt op dit moment namelijk onderzoek gedaan naar stamcellen die patiënten met chronische hartfalen kunnen redden en deze stamcellen zijn extracten uit ons menstruatiebloed. Die kunnen uiteindelijk uitgroeien tot verschillende type cellen in het lichaam en in dit geval worden de stamcellen tot spiercellen voor het hart gemaakt. Nu is dit nog een onderzoeksfase, maar misschien is onze vervelende menstruatie in de toekomst toch nog ergens goed voor!

Wonderbaarlijke dingen vagina

Je vagine zorgt ervoor dat er geen condooms in verstopt raken

Je bent toch altijd bang dat je een condoom in je vagina verliest, maar no worries meiden, je vagine is geen put en condooms kunnen niet zomaar in de baarmoeder terecht komen. Dit komt namelijk doordat de baarmoederhals een barrière is tussen de twee. Hierdoor wordt het lastig om hier iets door heen te krijgen. Dat is overigens niet zo voor sperma hè, dat gaat er wel gewoon door heen…

Je vagina kan een pielemuis vangen

Je vagina kan echt een penis vangen en dan hebben we het zoals je misschien zou denken niet alleen over seks, het kan namelijk echt gebeuren dat je vagina een penis vangt. Als dit gebeurt omklemmen de bekkenbodemspieren zich meer dan normaal, waardoor de penis niet meer uit de vagina kan komen, omdat hij zo afgeklemd is. Je wilt er misschien niet aan geloven, maar als dit gebeurt moet je toch echt 112 bellen, want zonder medische hulp gaat hij er waarschijnlijk niet meer uit…

Het kan van kleur veranderen

Het is natuurlijk niet zo dat je vagina in groen, paars of blauw kan veranderen, maar tijdens de zwangerschap of tijdens seksuele opwinding wordt de kleur toch een beetje anders. Maar daar blijft het niet bij, want tijdens de menopauze verandert de vagina vaak ook naar een lichtere kleur. In deze fase verliest een vrouw namelijk veel oestrogeen. Mocht je dit nou hebben, maak je dan vooral niet te druk, want het is meer dan normaal!

wonderbaarlijke dingen vagina

Je vagina kan sterker worden

Wordt niet te enthousiast, want je kan je vagina niet trainen in de gym. Het zijn namelijk je bekkenbodem spieren die sterker kunnen worden, want een hoop vrouwen in Nederland hebben last van spierdysfunctie en dit kan leiden tot problemen met blaascontrole, urine lekken en pijn. Dit geldt niet alleen voor vrouwen die kinderen hebben gehad, nee vrouwen zonder kinderen kunnen dit ook krijgen!

Je vajayjay kan vier verschillende soorten orgasme krijgen

Wat echt serieus bijzonder aan onze vagina is, is dat wij vrouwen vier verschillende soorten orgasmes kunnen krijgen, waar mannen er maar één kunnen krijgen. Zo hebben wij het clitorale orgasme, het vaginale orgasme, het clitorale en vaginale orgasme en ook nog eens het meervoudige orgasme. Kortom wij ladies hebben het best luxe met al die orgasmes…

wonderbaarlijke dingen vagina

Lees ook: 

Must reads 👀