Lifestyle

Attentie: dit zijn de 12 raarste fabels over ‘de daad’

Seksfabels zijn hilarisch om te horen en om te lezen. Helaas zijn er toch nog een hoop mensen die niet op de hoogte zijn van deze fabels en dat vinden wij best wel erg. Lees vooral verder voor de raarste fabels over de daad! Welke fabel dacht jij dat waar was?

Dit zijn de 12 raarste fabels over seks

Van een paar waren wij zelfs een beetje in shock. De les die wij hebben geleerd is: DOE. HET. VEILIG. Weet jij nou niet zeker of jij helemaal beschermd bent tegen ongewenste baby’s en soa’s, doe dan voor de zekerheid maar gewoon een condoom om.

De morning-afterpil is een prima anticonceptiemiddel

Nee, natuurlijk niet! De morning-afterpil is een noodoplossing, die je neemt ná de seks. In de morning-afterpil zit een hormoon dat voorkomt dat er een eitje bevrucht wordt. Hoewel de morning-afterpil als het goed is niet slecht is voor je gezondheid, komen er wel allemaal bijwerkingen bij kijken. Wil jij nou niet elke keer nadat je seks hebt gehad last hebben van buikkrampen en bloedingen, gebruik dan gewoon een condoom en dus niet de morning-afterpil als anticonceptie. 

Tijdens je menstruatie kan je niet zwanger worden

Oh, dames! Niets is minder waar. Vrouwen zijn op hun vruchtbaarst tijdens de ovulatie. Dit ongeveer op de zevende dag van je cyclus en dat is dus maar een paar dagen na je menstruatie. Zaadcellen kunnen tot wel drie dagen in je lichaam blijven leven, heb jij dus seks tijdens je menstruatie kan je dus alsnog zwanger raken.

Het is raar als je heel veel of juist heel weinig zin hebt

Nee joh, tuurlijk niet. De één heeft nou eenmaal een hoger libido, of sexdrive, dan de ander. Niks mis mee. Zolang jij en je lover maar op één lijn liggen. 

Als je de pil slikt vrij je veilig

De pil beschermt inderdaad (grotendeels) tegen een ongewenste zwangerschap. De pil beschermt jou alleen totaal niet tegen seksueel overdraagbaare aandoeningen, soa’s dus. Daar sta je dus echt alleen voor. Bescherm jezelf alsjeblieft tegen soa’s met het gebruik van een rubbertje.

Je kan zwanger worden van orale seks

Haha, nee. Al is deze fabel is toch wel één van onze favorieten. Zwanger kan je van orale seks natuurlijk niet worden. Zijn penis komt dan namelijk totaal niet dicht in de buurt van jouw vagina. Soa’s zijn wél te krijgen bij orale seks. Soa’s kunnen namelijk overgedragen worden via sperma, vaginaal vocht en bloed. Als deze lichaamssappen met jouw slijmvliezen in contact komen in je lichaam, dus via je vagina, anus of mond, kun je besmet worden. Ook van pijpen en beffen is een soa op te lopen, dus.

Seks is hetzelfde als in pornofilms

Gelukkig niet, nee. Die gladgeschoren, afgetrainde, vieze manier van seks is echt totaal geen weerspiegeling van hoe seks in het echt is. Als vrouw zal je waarschijnlijk niet altijd klaarkomen en zo onrealistisch sexy hoef je er echt niet uit te zien. Probeer het dus ook vooral niet na te doen als je je daar niet prettig bij voelt.

Mannen houden niet van beffen

Fabel, thank god. Dit verschilt natuurlijk – net als met pijpen – per persoon. Er zijn gelukkig genoeg mannen die beffen helemaal niet erg vinden en hier juist zelf opgewonden van raken. Uit een onderzoek bleek dat 93% van de mannen het juist leuk vinden om een vrouw oraal te bevredigen. Yay

Mannen gaan vaker vreemd

Mannen worden vaak sneller bestempeld als cheater dan vrouwen. In de werkelijkheid is het juist het tegenovergestelde. Maar liefst 27% van de vrouwen tussen de 20-45 jaar oud is wel eens vreemd gegaan, in tegenstelling tot de mannen met 25%. Oppassen wel: mannen hebben hun ontrouwe partner veel sneller door dan vrouwen!

Seks voor een sportwedstrijd leidt tot slechte prestaties

Ook niet waar. Onderzoek heeft aangetoond dat de prestaties van mannen juist beter worden na een hete vrijpartij. Dat komt omdat door de seks het gehalte van het testosteron stijgt in het lichaam. Dit geeft een positieve boost aan hun spierkracht, reactiesnelheid én flexibiliteit. Wil jij nou heel graag dat je boyfriend wint bij zijn volgende wedstrijd? Dan weet je dus wat je te doen staat. 

‘Voor het zingen de kerk uit’ is een veilige manier van seks

In principe moet een man in je klaarkomen om zwanger van hem te raken. Veel jongens denken daarom ook dat als zij hun pielemuis uit je halen voordat ze klaarkomen, dit een vorm is van veilige seks. Mega irritant, want je kan dan nog steeds zwanger raken. Bijvoorbeeld als er bij de jongen wat voorvocht vrijkomt of als hij niet aan voelt komen dat hij moet klaarkomen.

Aan de handen en neus van een jongen kun je zien hoe groot zijn piemel is

Haha, nee. Het is niet zo dat een jongen met een enorme gok ook altijd een grote piemel heeft en dit is ook niet te zien aan hun handen.

Je kunt via een wc-bril een soa oplopen

Een echte nachtmerrie op een openbaar toilet, maar ook dit is gelukkig niet waar. Als je normaal met een wc-bril omgaat is dit heel erg onwaarschijnlijk. Heb jij nou net over de wc-bril heen gegleden en de besmette persoon voor jou toevallig ook? Dan kan het dus wel…

 

Lees ook: 

Dit is dé handleiding voor het geven van een fantastische bj

Oh, oh: dit doet de man vaak fout in bed 

Must reads 👀