Lifestyle

Als je woont in deze steden ben je het gelukkigst volgens onderzoek

Ben jij gelukkig in jouw stad? Of kan je wel een verhuizing gebruiken? Als dat zo is, raden wij jou aan om één van deze steden te overwegen als nieuwe woonplek. Want uit onderzoek blijkt dat je in deze steden het gelukkigst bent! 

Als je woont in deze steden ben je het gelukkigst volgens onderzoek

Woon jij al in het stadje van je hartje of ben je toe aan verandering? Je woonplaats kan best veel invloed hebben op jou gesteldheid en gezondheid. Sinds de komst van het griepvirus corona zitten veel mensen in quarantaine, en kunnen ze niet veel weg van huis. Des te belangrijker dus dat er in jou woonomgeving genoeg ruimte is om te werken aan je gezondheid.

Onderzoek Lenstore

Je woonplaats is dus belangrijk voor jouw gesteldheid. Maar waar kan je dan het beste gaan wonen? In een onderzoek van Lenstore werden 44 steden geanalyseerd. Daarvoor gebruikten ze verschillende meetinstrumenten. Dit waren onder andere de hoeveelheid zonuren, de kosten van sportscholen en water, het aantal mensen met obsesitas en de algemene levensduur. 

Benieuwd welke steden het best hebben gescoord? Lees dan snel verder om erachter te komen wat de 10 beste steden zijn om in te wonen. 

10. Barcelona (Spanje)

Barcelona is niet alleen een geweldige stad omdat het aan het strand ligt, het biedt ook wel meer dan 580 buitenactiviteiten. En 2591 zonuren is ook niet verkeerd. Een gezonde en leuke stad om in te wonen!

View post on Instagram
 

9. Sydney (Australie)

Het is misschien iets langer vliegen (21 uur om precies te zijn), maar dan heb je ook wat. Sydney heeft namelijk wel 2636 zonuren per jaar! En als je die zonuren aan iets anders dan bijbruinen wil besteden, dan kan je uit 406 verschillende buitenactiviteiten kiezen. Wel is Sydney wat duurder en betaal je ongeveer 40 euro aan een sportschoolabonnement.  

View post on Instagram
 

8. Fukuoka (Japan)

Natuurlijk hoort er een stad in Japan in dit lijstje. Fukuoka ligt in het noorden van het Japanse eiland Kyushu en gezond leven is daar een eitje! Het heeft dan ook de langste levensduur van alle steden, dat is namelijk 83,2 jaar. Ook kost een flesje water in Fufuoka minder dan 50 cent.  

View post on Instagram
 

7. Berlijn (Duitsland)

Onze buren doen het ook behoorlijk goed als het gaat om gezondste steden om in te leven. De sportschoolabonnementen zijn er redelijk goedkoop, de verwachte levensduur is 80.6 jaar en het staat op de negende plek van Europa als het gaat om vervuiling. 

View post on Instagram
 

6. Amsterdam 

Natuurlijk hoort Amsterdam ook in dit rijtje thuis. Het is niet alleen onze hoofdstad, het is ook nog eens de gezondste stad om te wonen! Met meer dan 400 buitenactiviteiten en een vijfde plaats van gelukkigste land op de wereld is het niet moeilijk om gelukkig te zijn in Amsterdam. Ook staat Nederland op de 6de plaats als het gaat om mensen met obesitas (20.4%).

View post on Instagram
 

5. Kopenhagen (Denemarken)

Ben je klaar met overuren werken? Dan is Kopenhagen de ideale stad voor jou. Het heeft namelijk maar 1380 werkuren per jaar, dat is 28,7 uur per week. Wel kost een flesje water er meer dan twee euro. Dat is echter niet aan de Denen te merken en ze zijn over het algemeen erg gelukkig.   

View post on Instagram
 

4. Helsinki (Finland)

Helsinki klinkt grimmig, maar het is het allesbehalve. Het heeft de laagste vervuiling met 13,08 procent en de gemiddelde werkuren zijn hier het laagst van alle steden in deze lijst. De inwoners van Helsinki zijn over het algemeen erg gezond en gelukkig. 

View post on Instagram
 

3. Wenen (Oostenrijk)

Wenen is een stad waar je makkelijk een gezonde levenstijl kan hebben. Een abonnement op de sportschool kost rond de 22 euro per maand en maar 20,1% mensen hebben obesitas. Ook staat Wenen bekend om de prachtige cultuur, kunst en architectuur. 

View post on Instagram
 

2. Vancouver (Canada)

De stad Vancouver ligt in het koude Canada en het staat erom bekend dat het elke sport aanbiedt. De stad leeft voor gezondheid en fitness. Vancouver heeft een vervuilingspercentage van 24% en de gemiddelde levensduur is 81,7 jaar. De inwoners zijn gelukkig en geven hun leven gemiddeld een zeven. 

View post on Instagram
 

1. Stockholm (Zweden)

De nummer één is absoluut Stockholm. Deze stad heeft alles wat je nodig hebt om gezond en gelukkig te zijn. Het biedt een gezonde balans tussen werk en vrije tijd en dat komt omdat het aantal werkuren per jaar ongeveer 30,25 per week is. Ook is de stad schoon en heeft het een vervuilingspercentage van 20%. De inwoners zijn gelukkig en zouden hun leven gemiddeld een zeven geven. 

View post on Instagram
 

Lees ook:

Dit zijn de beste plekken voor een weekendje weg in Nederland

In deze stad moet jij wonen volgens je sterrenbeeld

Bron: LenstoreBeeld: Instagram

Must reads 👀