Beauty

Oops: slapen met los haar is dus slechter dan je denkt

Hoe lekker is het om met los haar te gaan slapen, vooral na zo’n lange dag waar je je haar vast hebt? Wij kunnen het vergelijken met je bh uitdoen na een lange dag. Maar toch kun je beter niet gaan slapen met los haar, en dit is waarom!

Is met los haar slapen écht zo slecht?

Het kan dus een hele opluchting zijn om met losse haren te gaan slapen, maar het is to-taal niet goed voor je. Dus toch maar je haren vastdoen als je gaat slapen! Alvast een kleine tip; gebruik een scrunchie in plaats van een elastiekje. Zo breekt je haar minder snel af! 

Waarom is het slecht?

Slapen met je haar los is dus niet eens zo slecht voor je haar, maar meer voor je huid. Dermatoloog Dendy uit New York legt het uit, hij vertelt namelijk dat je haar een soort magneet is die viezigheid aantrekt. Dit kan een hoop verklaren over waarom je die random gekke puistjes krijgt op je hoofd. Ook voegt Dendy er aan toe dat je je haar over je gezicht en beddengoed wrijft, waardoor je dus meer vatbaar wordt voor puistjes.

Het is dus geen mysterie waarom je in de nacht opeens allemaal nieuwe puistjes krijgt. Want je haar produceert ook talg, en dat komt via je haar naar beneden. Als je met los haar slaapt lig je eigenlijk op je vette haren. Explains everything! 

De oplossing

Wij zouden Girlscene niet zijn als we niet ook een oplossing hebben voor jullie. Als je het liefst met je haar los wilt slapen moet je je haren wassen voordat je gaat slapen. Heb je hier totaal geen zin in, dan is het dus belangrijk dat je je haar uit je gezicht haalt. Dus een losse vlecht of staart is handig om te dragen want voorkom je dat je haar ook zo min mogelijk breekt!

Lees ook:

Finally! Deze TikTok-hack maakt een smokey eye maken een eitje

Dit zijn vijf manieren waarop je pluizend haar tegen kan gaan