Lifestyle

Dit is dé gouden tip om van jouw beginnende- een serieuze relatie te maken

Wat is die eerste periode met je nieuwe lover toch een heerlijke tijd! Het is nieuw en spannend, je wil je nieuwe lover de beste kant van jezelf laten zien. Toch duurt deze periode voor sommigen niet zo lang, omdat ze geneigd zijn dezelfde fout te maken. Wij hebben uitgezocht hoe je deze periode wat kan uitrekken!

Dit is dé manier om jouw beginnende relatie tot een serieuze relatie te maken

Natuurlijk werkt ‘de liefde’ voor iedereen iets anders en heeft iedereen een andere voorkeur. Maar volgens psycholoog Sety Meyers is dit de manier om met jouw nieuwe lover om te gaan.

Take it eaasy

Volgens Meyers zijn nieuwe stelletjes nog wel eens geneigd om elkaar in de eerste weken zo vaak mogelijk te zien. Superlogisch natuurlijk, als het goed is ben je he-le-maal weg van elkaar. Het is volgens Meyers alleen slimmer om elkaar in de eerste weken gewoon één keer per week te zien. Zo houd je het lekker spannend en kijk je altijd uit naar de volgende date. 

Opbouwen dus

Als jullie wekelijkse dates goed gaan, kun je geleidelijk opbouwen naar twee of drie keer per week. Het is belangrijk dat jullie je niet opgejaagd of gehaast voelen aan het begin van jullie relatie. Hoe minder jullie gevoelens overheersen, hoe groter de kans dat de relatie blijft. 

Intimiteit 

Omdat je vooral aan het begin nog niet weet of de ander dezelfde intenties heeft als jij is het handig als je jullie eerste keer zo lang mogelijk uitstelt. Seks is heerlijk, maar het is wel belangrijk dat je dit alleen doet als je er echt klaar voor bent. Seks zorgt er namelijk voor dat er een hoop emoties en gevoelens loskomen. Dat is goed, maar als de ander daar niet hetzelfde over voelt kan dat zorgen voor lastige situaties en dat is voor niemand fijn! 

Doe wat goed voelt

We proberen nu natuurlijk niet te zeggen dat je je nieuwe lover minder mag zien, als dit juist heel goed voor jullie werkt! Voor iedereen werkt de liefde natuurlijk anders. We proberen jullie alleen mee te geven om lekker bij jezelf te blijven, je eigen ding te blijven doen en je dus niet te verliezen in een beginnende relatie. But most of all: have fun!  

 

Lees ook:

Aha! Dit is dus waarom je achteraf nooit snapt wat je ooit in je ex zag

Opgepast: hieraan kun je merken dat je geghost gaat worden