Lifestyle

Gadver: dit is dus hoe vaak je je tandenborstel eigenlijk moet vervangen

Je tandenborstel vervangen is niet iets waar je altijd aan denkt, maar blijkbaar is het dus wel mega belangrijk voor je gebit om dit te doen. Pay attention, want dit is hoe vaak je je tandenborstel eigenlijk moet vervangen!

Dit is hoe vaak je je tandenborstel moet vervangen

Je poetst je tanden iedere dag, maar het komt eigenlijk bijna nooit bij je op dat je hem ook wel eens moet vervangen. We get that, maar een tandenborstel gaat dus helemaal niet zo lang mee! Zo zou je hem namelijk eigenlijk iedere drie maanden moeten vervangen, want dan krijgen de borstelhaartjes vaak slijtage en gaan ze helemaal gespreid staan. Als je dan toch een nieuwe moet kopen, kun je het beste meteen een elektrische tandenborstel aanschaffen. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder snel tandvleesaandoeningen krijgt en voorkomt andere nare mondaandoeningen die je zeker niet wil krijgen.

Wat gebeurt er als je een tandenborstel te lang gebruikt?

Naast dat je tanden waarschijnlijk niet meer zo schoon worden als je hoopt als je een tandenborstel te lang gebruikt, heeft het ook andere nare gevolgen die je beter voor kunt zijn. Zo zou je namelijk ontstoken tandvlees kunnen krijgen en dit zorgt voor een groter risico op hart- en vaatziekten. Goed poetsen vermindert dus het risico op hart- en vaatziekten, maar ook op een longontsteking. Kijk straks dus nog maar eens extra naar je tandenborstel of hij al aan vervanging toe is!

Lees ook: