Lifestyle

Blut? Deze date-ideeën kosten weinig tot geen geld

Daten is natuurlijk heel erg leuk en exciting. Maar het kan ook best lastig zijn als je niet zo veel geld hebt. Vooral als je student bent is het niet zo gek dat je geen hoge bankrekening hebt. No worries! Wij hebben namelijk 10 date-ideeën op een rijtje gezet die weinig tot geen geld kosten! Let the dates begin!    

Blut? Deze date-ideeën kosten weinig tot geen geld

1. Picknicken in het park

Neem een gezellig kleedje mee, een flesje wijn en wat broodjes en jij hebt een mega romantische date. Enige dingetje is wel dat het droog moet zijn en blijven. 

2. Naar het museum

Het is misschien niet 100% gratis, maar vaak wel goedkoop. Je bent vaak wel even zoet in een museum en het is natuurlijk leuk als je ook nog eens wat opsteekt tijdens je date. Vincent wie? 

3. Thuis samen koken

Tover jouw keuken om tot een echte love kitchen. Zet een jazz-playlist op, steek wat kaarsjes aan en jij hebt een fantastische date! Tenminste, als je het eten niet laat aanbranden tijdens jullie zoensessie.  

4. Wandelen

Wist jij dat wandelen de perfecte manier is om spannende gesprekken te voeren? Dit komt omdat je met wandelen niet de hele tijd oogcontact hoeft te maken. En dat is best wel handig als dit jullie eerste date is. Awkward? Nu niet meer! 

5. Sterren kijken

Op sommige plekken kun je ‘s nachts geweldig sterrenkijken. Zoek een donkere plek uit met weinig straatverlichting, neem een dekentje mee en kleed je warm aan. Niets is zo romantisch als onder de sterrenhemel knuffelen. 

6. Ga samen iets leren

Leren? Dat is toch helemaal niet leuk op een date? Jazeker wel! Iets nieuws leren zorgt er namelijk voor dat jullie sneller een band scheppen. Ga samen op gitaarles of neem een kookcursus. De volgende date kunnen jullie je skills aan elkaar showen.   

7. Organiseer een spelletjesavond

Zijn jullie allebei gek op spelletjes? Organiseer dan een spelletjesavond met jullie favoriete spellen. Biertje erbij, hapje erbij, he-le-maal leuk. 

8. Maak een speurtocht

Wie denkt dat speurtochten alleen voor kids zijn heeft het mis! Speurtochten zijn namelijk hele leuke activiteiten om te ondernemen met je date. Het is misschien iets meer voorbereiding, maar je hebt dan wel een mega grappige en actieve date, zonder al te veel geld kwijt te zijn. 

9. Doe een bakwedstijd

Heel Holland Bakt 2.0! Organiseer een bakwedstrijd en ga de strijd aan met elkaar. Als jullie klaar zijn beoordelen jullie elkaars taart en smikkelen jullie die lekker op. YUM!

10. Hou een filmmarathon

Er zijn genoeg films en series die perfect zijn om in een marathon te bekijken. Wat dacht je van Harry Potter, The Hunger Games of Marvel? Je bent dan niet alleen de hele avond zoet, je weet ook gelijk wat hij graag kijkt. Twee vliegen in één klap! 

Have fun girl!

Lees ook:

Deze vijf dingen moet je dus absoluut niet doen op je eerste date

Deze dingen móet je van je date weten na het eerste afspraakje​

 

Beeld: Instagram

Must reads 👀