Lifestyle

Aha! Dit is dus waarom je achteraf nooit snapt wat je ooit in je ex zag

Dit herken je vast wel: een paar maanden nadat het uit is tussen jou en je ex, kom je de persoon in kwestie weer tegen. Je vraagt je daarna af wat je in ‘s hemelsnaam dacht toen je met diegene samen was. Je herkent alle red flags eigenlijk pas achteraf. Wij vertellen je waarom!

Dit is waarom je achteraf niet snapt wat je in je ex zag

Het ergste is dan nog dat je vriendinnen het al lang zagen aankomen en meteen doorhadden dat deze persoon het niet voor jou was. Waarom hebben ze al-tijd gelijk?! 

Liefde maakt blind

Het klinkt misschien stom, maar het is echt zo! In 2008 al publiceerde de Journey of Experimental Social Psychology een onderzoek met daarin hoe goed mensen leugens herkennen. Dit blijkt dus mega erg af te hangen van je mood. Mensen die emotioneler zijn kunnen sneller een leugenaar herkennen. Mensen die juist happy zijn, hebben dat minder snel door. Dat is dus ook de reden waarom je als je verliefd bent alle red flags niet doorhebt. Later, wanneer het uit is of als je kwaad bent, herken je ze wel. “Hoe kan ik nou zo lang met die persoon samen zijn geweest?!”

Toch maar naar het advies van je vriendinnen luisteren dus

Omdat je so in love bent met je lover kan je dus niet helder nadenken. Helaas is dat gewoon de manier waarop ons brein in elkaar zit. Niets aan te doen dus, en eigenlijk ook helemaal niet handig. Jouw vriendinnen kunnen (als het goed is) wel gewoon helder nadenken en zien al die red flags dus wél! Volgende keer toch maar hun advies aannemen, ook al is het nog zo vervelend om aan te horen. Jij zou het ook voor hen doen, right?

Lees ook: 

Dit is wat de manier waarop jij je koffie drinkt zegt over je persoonlijkheid

Dit is dé handleiding voor het geven van een fantastische bj