Lifestyle

Who knew: dit is het gemiddelde aantal keer dat we ‘het’ doen

Als je al een tijdje samen bent ga je jezelf vanzelf een keer afvragen wat het gemiddelde aantal keren per week is dat jouw leeftijdsgenoten ‘het’ doen, maar om dat nou aan je vriendinnen te vragen… Dat hoeft gelukkig niet, want wij hebben het gemiddelde keren seks per week voor jou op een rijtje gezet!  

Wat is het gemiddelde aantal keren  per week waarop we ‘het’ doen?

Er is natuurlijk niet een bepaalde hoeveelheid seks die je moet hebben, want het is vooral belangrijk dat je doet waar jij je goed bij voelt. Voor de één is dat bijvoorbeeld iedere dag seks en voor de ander is dat misschien één keer per maand. En dat is natuurlijk allemaal goed! Je had het waarschijnlijk al zien aankomen, maar mensen tussen de 18-29 jaar hebben de meeste seks. Zij doen het dan ook ongeveer 112 keer per jaar en dat is twee keer per week. Mensen tussen de 30-39 doen het ietsjes minder vaak per jaar dan Gen-Z. Zij doen het namelijk 86 keer, wat weer ongeveer 1.6 keer per week is. Een klein verschil dus. Maar als je eenmaal de leeftijd 40-49 bereikt daalt het wel flink. Zij hebben namelijk gemiddeld 69 keer per jaar seks, wat weer ongeveer één keer in de week is…. 

Waarom heb je als je ouder wordt minder seks?

Waar het nou aan ligt dat je op een oudere leeftijd minder seks hebt, heeft veel oorzaken. Zo ben je namelijk op jonge leeftijd vrij onbezorgd en heb je niet zo’n stressvol leven, maar vanaf je dertigste zul je hier waarschijnlijk veel meer mee te maken krijgen. Kinderen, een drukke baan, clubjes en nog tijd voor elkaar maken, het valt allemaal niet mee. Hierdoor is het dan ook meer dan logisch dat mensen op een latere leeftijd gemiddeld minder seks hebben. Daarnaast ligt het er ook aan dat je als je ouder wordt, de kansen om een chronische ziekte te krijgen groter worden. Hierdoor ben je minder bezig met seks en zullen jullie seksuele activiteiten in de slaapkamer waarschijnlijk ook afnemen. 

Kortom, het ligt er echt aan hoe druk jullie leven is en hoeveel zin je in een steamy vrijpartij hebt. Maar hierbij hoef je je natuurlijk niet vast te houden aan de gemiddelde cijfers, want alles is goed, zolang jij je er maar goed bij voelt!

Lees ook: