Lifestyle

Jouw droombaan is binnen handbereik door dit inclusieve en transparante banenplatform

Na het afronden van je studie sta jij te popelen om aan de slag te gaan bij je droombaan (of je zoekt juist een vette stageplek om uiteindelijk bij die droombaan terecht te komen). Maar hoe vind je die? No worries, wij hebben hét perfecte banenplatform voor je gevonden. Bij Vacature Via vind je namelijk droombanen, freelance opdrachten én stages en kan je direct solliciteren, zonder tussenpersoon.

Vind jouw droombaan op banenplatform Vacature Via

Mocht je nou een inclusief en transparant platform zoeken waar je binnen no-time toegang hebt tot de mooiste droombanen, freelance opdrachten of stageplekken; wij hebben ‘m gevonden. Bij Vacature Via kan je namelijk direct solliciteren op banen en opdrachten. In een interview met oprichters Nadir Mea (Head of Business & Strategy) en Marc Derby (Head of People & Culture) merk je meteen waarom dit banenplatform niet mag missen in de jacht naar je droombaan.  

Wat kenmerkt Vacature Via voor jullie?

Marc: Wat mij betreft sowieso de allerleukste vacatures! Daarbij biedt Vacature Via de vacatures altijd op een toffe, aantrekkelijke en persoonlijke manier aan. Dat is één van onze basis normen. Doordat we via social media werken, hebben we daarnaast een erg toegankelijke en makkelijk bereikbare omgeving voor onze doelgroep gecreëerd. We proberen dit dan ook op zo’n manier toe te passen dat het constant inspeelt op eventueel nieuwe maatschappelijke veranderingen. Daarnaast is social media natuurlijk de plek om een kijkje te geven in je persoonlijke leven. Wij willen Vacature Via zo neerzetten, dat ons account zo persoonlijk mogelijk wordt. Een account waarin je je vrienden en collega’s kunt taggen, maar ook onze berichten naar hen kunt doorsturen. We zijn bereikbaar en toegankelijk, en vinden het erg belangrijk dat je jezelf in ons kunt herkennen.

Banenplatform Vacature Via

Nadir: Ik sluit mij daar geheel bij aan. Ook wil ik daarbij toevoegen dat wij veel waarde hechten aan de huisstijl, en de uitstraling van Vacature Via als merk; hierover horen wij nog steeds dagelijks dat we ons daardoor onderscheiden van anderen en er gewoonweg niet uit zien als het ‘gebruikelijke’ banenplatform. Men vindt ons vooral niet ‘saai’. Waar ik verder vooral trots op ben is hoe ons platform feitelijk werkt: tijdens het sollicitatieproces zijn wij namelijk geen tussenpersoon. Wij zorgen ervoor dat de werkzoekenden zelf solliciteren bij de werkgever. Zoals Marc net al zei, Vacature Via moet zo persoonlijk en transparant mogelijk blijven, en de juiste mensen bij elkaar brengen.

Hoe is jullie meest recente campagne ‘You Snooze You Lose’ tot stand gekomen?

Nadir: De Coronacrisis heeft een enorme impact op de markt gehad, er zijn nu namelijk meer vacatures dan werkzoekenden. Voor de Coronacrisis was het juist andersom. Ik merkte dat er ineens zo veel droombanen bij diverse bedrijven vrij kwamen, dat ik echt dacht: de mensheid is echt aan het snoozen op deze geweldige kansen! Volgens ons is het belangrijk om voor jezelf te zorgen en hard te werken voor je carrière. Met deze mindset is onze campagne ontstaan. 

Banenplatform Vacature Via

Marc: Vaak denken mensen dat de perfecte baan zomaar komt aanwaaien, in veel gevallen is dat helaas niet zo. Ze stellen veel eisen, maar ontwikkelen niet de assertiviteit om zich ertoe te zetten. Tegelijkertijd denken werkgevers dat ze de tijd kunnen nemen om uitvoerig te selecteren en sollicitanten te laten wachten; niet de huidige generatie. Wij willen meegeven, slaap niet op ons advies. Wij zijn dagelijks bezig met vacatures, bedrijven, werkzoekenden en alles daartussen. Zodra je een partij als Vacature Via inschakelt om je te helpen, durf daar dan ook naar te luisteren. Niet snoozen dus. 

Wat zijn jullie toekomstplannen voor Vacature Via?

Nadir: Ja, wij gaan om te beginnen het grootste creatieve vacature platform van Nederland worden, met ruim 2500 klanten zijn we al aardig op weg! Buiten de landsgrenzen is next-up; met de plannen hiervoor zijn we al bezig.

Marc: Naast onze droom om internationaal groot te worden, gaan wij ook een winkel openen. Een ontmoetingsplek voor ons publiek om nog meer het persoonlijke gevoel te geven. Wij willen op deze ontmoetingsplek onder andere sollicitatietrainingen geven, sollicitatiegesprekken met klanten faciliteren, maar ook activaties verzorgen die onze cultuur activeren: bijvoorbeeld luistersessies mogelijk maken voor onze klanten uit de muziekscene. Het wordt eigenlijk de flagship-store van Vacature Via.

Jouw nieuwe droombaan vinden via Vacature Via 

Wil je de rest van het interview graag lezen? Kijk dan even op de website van Vacature Via. Kan je ook gewoon gelijk alle vacatures doorspitten om zo snel mogelijk die droombaan van je binnen te hengelen!