Beauty

Gadver! Zo vaak moet jij je haarborstel eigenlijk vervangen

Loop jij nog steeds dagelijks je haar met dezelfde borstel, die je 11 jaar geleden hebt gekocht, te borstelen? Dan is het voor jou ab-so-luut tijd om je borstel te vervangen. Dit is namelijk hoe lang jij echt kan doen met een borstel. En dat is dus helemaal niet zo heel lang. Gross!

Zo lang kan je écht met een haarborstel doen

Als jouw borstel inmiddels onder het haar zit, de borstelharen alle kanten op staan en je de restjes haarproducten kan voelen, hoeven wij jou niet te vertellen dat die borstel heel erg toe is aan vervanging. Maar soms zie je niet eens dat je borstel onwijs slecht is voor je haar. Houd dus deze periode per haarborstel voor de zekerheid maar aan!

Gore borstel werkt averechts

Een oude borstel werkt misschien nog prima, maar tegelijkertijd vergiftigt het gebruik ervan jouw mooie lokken. De oude haarproductresten, olie, huidcellen en heul veel bacteriën die jij de afgelopen tien jaar hebt opgebouwd laat je dagelijks ook weer fijn in je kapsel achter. Je haalt de klitten dus wel uit je haar, maar je maakt je haar er ook onnodig vet door. Daardoor wordt je haar dus zwaarder, wat zorgt voor minder volume. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil! Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat je elke zes tot acht maanden een nieuwe borstel aanschaft. 

Met een beetje liefde is het vervangen uit te stellen

Heeft die borstel nou echt zo’n grote emotionele waarde voor je? Door je borstel elke maand grondig schoon te maken kan jij het aanschaffen van een nieuwe borstel toch nog een jaartje uitstellen. Is dat even goed nieuws! Maar dan hebben we het niet over de losse haren uit je borstel trekken, al is dat wel een heel goed begin! Geef je borstel echt even een goede schoonmaakbeurt. Na een jaar is jouw trouwe borstel toch wel echt aan het einde van zijn leven. Tijd voor een nieuwe dan maar! 

Lees ook: 
Dit zijn 5 beautyvloggers die jij echt moet volgen

Uitproberen: de pinch hair hack voor meer volume! 

 

Must reads 👀