Films & Series

Deze 5 melancholische films brengen jouw he-le-maal terug naar je tienertijd!

Back in the days toen het leven nog net wat makkelijker was, waren deze films al de bom. Maar nu kan je lekker een avondje bankhangen om je helemaal weer terug te brengen naar je tienertijd en het gevoel herbeleven! Enjoy ladies!

Dit zijn de vijf meest melancholische films EVER

Jij kent deze films so-wie-so, dit zijn namelijk die echte klassiekers. En als je ze niet hebt gezien is het écht tijd dat jij deze films is gaat bekijken! Hier zijn de 5 films die jou terugbrengen naar je tienertijd.

Clueless

Clueless, een echte chickflick uit de jaren ’90. Cher, the main character, is het helemaal. Ze is de populairste en meeste modebewuste meid van school, woont in een rijk gezin, heeft veel vrienden en staat bijna voor elk vak een tien op haar rapport. Als het nieuwe meisje, Tai, opduikt krijgt Cher haar kans en probeert haar ook populair te maken. Maar dit werkt haar enorm tegen wanneer Tai populairder wordt dan zij en dan begint Tai en haar stiefbroer ook nog leuk te vinden. ‘’Ugh, as if’’.

Legally blond

Elle Woods, the it-girl! Ze is rijk, populair en bloedmooi, maar er is één probleem. Haar vriend maakte het uit vlak voordat ze naar college gingen want hij wilde een slimme vriendin, dus was er maar één doel voor haar: haar ex terugwinnen. Ze schreef zich in voor een studie rechten aan Harvard en tegen alle verwachtingen in werd ze aangenomen. De dingen op school gaan niet zo gemakkelijk als Elle wilde: ze moet een moeilijke zaak aannemen en haar ex-vriend heeft alweer een verloofde. Uiteindelijk wordt ze megagoed in rechten en wint ze zelf een zaak die ze moest verdedigen én vond ze de liefde van haar leven! ‘’I object!’’ 

Mean girls

Wie kent dit pareltje niet?! ‘’On Wednesdays we wear pink.’’ Rinkelt er al een belletje? Cady, een meisje uit Zuid-Afrika, verhuisd naar het grote Amerika. De school waar ze naartoe gaat is een typische Amerikaanse school, waar je dus ook de plastics hebt. Dit zijn Regina en haar twee volgelingen (Gretchen en Karen). De drie nodigen Cady uit om bij hen aan tafel te komen zitten om te lunchen. Regina en Cady raken verstrikt in een enorme bitchfight en doen er alles aan om elkaar terug te pakken.

13 going on 30

Na totale vernedering op haar dertiende verjaardagsfeestje, wil Jenna Rink zich gewoon simpelweg verstoppen totdat ze dertig is. Dankzij wat wensstof worden Jenna’s gebeden verhoord. Met een knock-out lichaam, een droomappartement, een fantastische garderobe, een atleetvriendje, een droombaan en supersterrenvrienden, kan dit geen beter leven zijn. Helaas realiseert Jenna zich dat dit niet is wat ze wilde. De enige die ze nodig heeft, is haar beste jeugdvriend, Matt. Een jongen waarvan ze dacht dat hij haar feest verwoestte. Maar als ze hem vindt, is hij volwassen en niet dezelfde persoon die ze kende. Het is namelijk (je raadt het al) haar grote liefde.  ‘’ Arrivederci’’! 

Twilight

Onze absolute fave! Deze vijfdelige filmserie maakte ons jaloers dat we geen vampierenvriend hadden, zoals Edward. Bella gaat bij haar vader wonen in Forks, een mysterieus dorpje. Wanneer zij zit te lunchen komen de Cullens naar binnen. Een mysterieus gezin dat áltijd met elkaar is. Edward Cullen ontwijkt Bella zo goed als het kan en dit vindt Bella vreemd, want ze zijn labpartners. De twee krijgen interesse in elkaar, maar Edward blijft zich raar gedragen en heeft nogal onnatuurlijke acties. Bella is er bijna van overtuigd dat Edward een vampier is, en confronteert hem hiermee. Edward geeft het vervolgens zelf toe, en dit is waar hun grote liefdesverhaal begint. Hun verhaal gaat zo nog vijf delen lang door. Zijn jullie team Edward of team Jacob? 

Lees ook:

Conspiracy: Scar uit de Lion King is homoseksueel

Deze series moet je écht kijken nu Temptation Island is afgelopen