Lifestyle

Deze dingen móet je van je date weten na het eerste afspraakje

Heb jij net een date gehad, of ga je op date? Dan is het misschien wel handig om dit artikel te lezen. Een eerste date is altijd spannend en het is dus niet zo gek als je dingen vergeet te vragen. No worries, je hebt altijd nog date nummer twee! Maar sommige dingen zijn toch wel heel belangrijk om te weten van je date na het eerste afspraakje… 

Deze dingen móet je van je date weten na het eerste afspraakje

Gaan we dan: dit zijn alle dingen die je eigenlijk wel móet weten na je eerste date.

Woonsituatie

Smalltalk is natuurlijk onvermijdelijk op een eerste afspraakje. Het is niet alleen de basis van jullie eerste gesprek, het is ook best handig om te weten wie er voor je zit. Hoe en waar woont hij of zij? Wat doet diegene graag in zijn vrije tijd? De antwoorden op die vragen zullen jou een goed beeld geven van iemands leven. Plus, je wilt natuurlijk niet dat je er pas na date nummer vijf achter komt dat hij gaat verhuizen naar Friesland. 

Baan of studie

We zijn de meeste tijd van ons leven bezig met werken of studeren. Het is dus best wel een must om erachter te komen wat jouw date doet qua opleiding of werk. Misschien delen jullie dezelfde interesses, of misschien wel helemaal niet en kunnen jullie elkaar heel veel leren. Praten over werk of studie zorgt ervoor dat je sneller een connectie met iemand voelt. En zo kan je dus ook beter beoordelen of er een tweede date in zit voor jullie!

Reden van daten

Wat is de reden dat hij of zij is gaan daten? Dit is een vraag die best spannend kan zijn om te vragen. Je wilt natuurlijk een antwoord dat een beetje met die van jou overeenkomt. Vooral als jij op zoekt bent naar iets serieus, is het fijn om te weten of hij ook meer wilt dan alleen een one-night stand.  

Wat hij of zij zoekt in een partner

Voor mensen die daten voor de gezelligheid is deze vraag misschien wat vroeg. Toch is het altijd handig om te weten wat hij zoekt in een partner. Misschien is hij op zoek naar iemand die heel avontuurlijk is, maar ben jij een huismus. Jullie hoeven natuurlijk niet perfect te zijn voor elkaar, maar elkaar aanvullen in eigenschappen en kwaliteiten kan handig zijn voor in de toekomst. 

Toekomst

De big question! Welke plannen heeft jouw afspraakje voor de toekomst? En dan niet alleen de toekomst van zijn eigen leven, maar ook die van jullie. Ziet hij nog een date zitten met jou of was deze ene keer wel genoeg? Ook zijn grote toekomstplannen, zoals een verhuizing of verre reis, handig om te weten voordat je weer naar huis gaat. Verliefd worden op iemand terwijl je weet dat het niks kan worden is niet wat je wilt. Trust us…  

Lees ook:

Met deze 10 originele complimentjes hengel jij straks elke man binnen

Aan deze punten kan je merken of je te maken hebt met boyfriend material

 

Beeld: Instagram

Must reads 👀