Beauty

Dit is volgens ons de beste huidverzorgingsroutine voor in de ochtend

A great skin comes with great skincare! Het is dus belangrijk dat jij niet alleen s’ avonds, maar ook s’ ochtends je huid verzorgt. We snappen dat je niet te veel tijd kwijt wil zijn aan je verzorging, vooral als je een uitslaper bent. Het moet snel en efficiënt zijn, right? Vandaag vertellen wij jou wat volgens ons de beste huidverzorgingsroutine is voor in de ochtend!

Dit is volgens ons de beste huidverzorgingsroutine voor in de ochtend

Goodmorning sunshine! Tijd om de dag te beginnen. En dat doen we natuurlijk door ons gezicht te verzorgen. Een plensje water in je gezicht gooien is lekker verfrissend, maar helaas niet genoeg om onze huid te voeden en beschermen. Een goede en efficiënte huidverzorgingsroutine is dus wel zo fijn! Aan de hand van drie catogorieën vertellen wij jou wat de beste huidverzorgingsroutine is.

Reinigen

Het allereerste dat we doen is ons gezicht reinigen. Dit doen we met een cleanser. Een cleanser verwijdert vuil en onzuiverheden en bereidt je huid voor op de volgende stappen, waardoor andere producten zoals je moisturizer beter werken. Je hebt verschillende soorten cleansers: cleansing gel, cleansing scrub, cleansing lotion en cleansing crème. Welke cleanser bij jou past, licht aan jouw huidtype. Wij gebruiken een reinigingsgel omdat het de huid niet alleen schoonmaakt, maar ook verfrist.  

Toner

Na het reinigen van het gezicht is het tijd om met de toner aan de slag te gaan. Een toner verwijdert overtollig vet en dode huidcellen, en zorgt ervoor dat je huid fris en schoon aan voelt. Let wel op: gebruik een toner zonder alcohol! Toners op alcoholbasis kunnen namelijk jouw huid beschadigen en het kan huidirritatie veroorzaken. Het type toner dat je moet gebruiken, hangt wederom af van jouw huidtype. Voor een droge huid is een melkachtige toner geschikt, en voor de gevoelige huid is het belangrijk dat de toner de huid kalmeert. Een toner breng je overigens aan met een watje.  

Exfoliëren

Wattes? Ja, rustig maar. We gaan het je uitleggen. Na de toner gaan we de huid namelijk exfoliëren. Het exfoliëren, ofwel peelen van de huid, is een handeling waarbij je dode huidcellen verwijdert zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe huidcellen. Welke exfoliant bij jou past, hangt af van het huidtype en de huidproblemen die je hebt. Een exfoliant pakt niet alleen huidveroudering aan, maar ook acne, onzuiverheden en zelfs pigmentatie in het gezicht door te veel blootstelling aan de zon. Het gebruiken van een exfoliant doe je één tot twee keer per dag, kijkend naar jouw huidtype. 

Booster of serum

Je kan er voor kiezen om deze stap over te slaan, maar sommige dagen kan jouw huid wel wat extra’s gebruiken. Een booster of serum geeft jouw huid namelijk precies wat het nodig heeft om je huid een boost en wat extra aandacht te geven. Een booster is doelgericht en dat komt door de actieve ingrediënten die het bevat. Heb je weinig tijd? Je kunt een booster of serum ook mixen met je moisturizer!

Dagcremé

In de ochtend gebruik je als laatste stap in je routine een dagcrème met een SPF. Een dagcremé beschermt je huid tegen vochtverlies, maar ook tegen de zon. Zonnestralen beschadigen je huid en kunnen zorgen voor problemen als huidveroudering, pigmentvlekjes en zelfs huidkanker. Bescherm je huid daarom overdag altijd tegen de schadelijke invloeden van de zon. Het is écht van belang om elke dag een dagcremé op te doen, ook als je make-up op doet.

Lees ook:

Deze dingen moet je dus niet meer doen op het gebied van gezichtsverzorging

Dit is het geheim voor een stralende huid zonder puistjes

 

Beeld: Instagram

Must reads 👀