Lifestyle

Wow: met deze 5 dingen maak je je relatie veel beter

In de eerste fase van de relatie kunnen jullie (logisch ook) niet van elkaar af blijven. Die roze bril is zo aanwezig dat je bepaalde dingen niet ziet en eigenlijk begeef je je constant op een grote roze wolk. Wat daarna komt is ook hartstikke leuk, maar tegen die tijd kost een relatie wel iets meer moeite dan daarvoor. Verliefd zijn op wordt houden van en die kleine irritaties zijn steeds meer aanwezig. Dat hoeft alleen absoluut niet te betekenen dat het je relatie de kop kost, je moet er alleen iets harder aan werken. Gelukkig zijn wij er, met 5 dingen die jouw relatie veel beter kunnen maken!

5 dingen die jouw relatie veel beter maken

Laten we even beginnen bij het begin; je moet goed communiceren met z’n tweeën. We hebben alleen nog veel meer tips om het allemaal wat leuker te maken, dus hier komen ze; 5 dingen die jouw relatie veel beter maken! 

Plan een datenight

Na een tijdje flink daten zijn jullie wel aangewezen op de bank thuis en koken jullie gezellig samen. Hartstikke leuk, maar als je eenmaal alleen maar hetzelfde doet kan dit nogal saai worden na verloop van tijd. Wat je dan kunt doen? Een datenight plannen! Een vaste avond in de week (of in de maand) die jullie allebei blocken om tijd met elkaar te spenderen. Hoe je deze avond in deelt, is volledig aan jullie. Naar de bios, uit eten, karten.. Alles kan!

Stel nieuwe vragen

Na een tijdje weet je alles (of ja, bijna alles want sommige dingen hoef je simpelweg niet te weten) wel van je partner. Je kan alleen ook je best doen om toch nog achter nieuwe dingen te komen, door even een uurtje te brainstormen over creatieve vragen die je kunt stellen. Of pak de Pickwick-doos er even bij. Of, nog beter; stel deze sexy vragen aan je partner. 

Luister naar elkaar

Dit klinkt als een inkoppertje, en dat is het wellicht ook. Het is echter mega belangrijk om naar elkaar (en vooral naar elkaars grenzen) te luisteren. Als hij zegt dat ‘ie wat meer ruimte nodig heeft, heeft het totaal geen zin om hier tegenin te gaan. Dat werkt juist averechts. Betrek het niet op jou en geef hem die ruimte! Ook in het geval van seks is dit belangrijk. 

The past is the past

Er zijn misschien wat vervelende dingen voorgevallen in het verleden waardoor jij soms je twijfels hebt. Als dat probleem inmiddels allang opgelost is, heeft het geen zin om die oude koeien weer uit de sloot te halen. Dat zorgt namelijk alleen maar voor meer wrijving tussen jullie!

Zeg sorry (als het gegrond is)

Sorry zeggen is één van de moeilijkste dingen die er zijn. Hiervoor moet je jezelf namelijk helemaal open stellen en goed reflecteren. Als je aan voelt dat je sorry moet zeggen, doe dit dan ook. Ga niet uit trots je gelijk proberen te halen, want hierdoor ontstaat alleen maar ruzie. 

 

Lees ook:

Dit is alles wat je over het U-orgasme wilde weten

Deze ergernissen herken je als je samen met je lover slaapt