Food

Ja dag: volgens deze personal trainer is een cheeseburger gezonder dan een proteīnereep

Na het sporten grijpen wij massaal naar een bakje yoghurt met cruesli, een stuk fruit of een proteīnereep. Na het sporten heb je namelijk nou eenmaal even geen zin in ongezonde troep in je lichaam, gezien je al zo goed bezig bent geweest in de sportschool. Personal trainer Laura Ghiacy brengt daar verandering in; zij claimt namelijk dat een cheeseburger veel gezonder is dan een proteīnereep. What? 

Cheeseburger is gezonder dan een proteīnereep

Jup, we snappen maar al te goed hoe debiel dit kan klinken. Maar personal trainer Laura Ghiacy weet het zeker; een cheeseburger is gezonder dan een proteīnereep. Wij zijn nog niet overtuigd, maar we duiken er even in. 

Guiltfree snacking

Laura Ghiacy is een personal trainer én is actief op TikTok. Haar video waarin ze het bovenstaande claimt is inmiddels al meer dan 19 miljoen keer bekeken. Ja, de eiwitten van een proteīnereep helpen bij het opbouwen van je spiermassa. En ja, er zijn tegenwoordig meer dan genoeg gezonde producten in de schappen te vinden. Maar Laura denkt dat we vandaag de dag veel te snel voor de marketing-trucjes van zulke merken vallen en om die reden wil ze in haar TikTok-video kijken of een cheeseburger gezonder is dan zo’n proteīnereep. 

De vergelijking

Laura besluit de twee naast elkaar te leggen en voedingswaarde per voedingswaarde te vergelijken. In het proteīnereepje zit 16 gram eiwitten, in de cheeseburger 15. Dat scheelt dus vrij weinig. De reep heeft maar liefst 12 gram vet, en de burger 13. Ook bijna geen verschil. En qua koolhydraten? Daar heeft de cheeseburger er 32 van, en de proteīnereep (jawel, let op) 59. 59! En daar stopt het nog niet, want de cheeseburger bevat namelijk 7 gram suiker tegenover de 25 gram aan suiker in de proteīnereep. En de kers op de taart: 420 kilocalorieën in de reep, en maar 300 in de burger. Wij zijn om.