Travel

Dit zijn de beste plekken voor een weekendje weg in Nederland

Nu we weer in een lockdown zitten, kiezen we toch liever voor een weekendje weg in eigen land. Maar waar zijn de beste plekken in Nederland verstopt? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. Pack your bags!

Dit zijn de beste plekken om een weekendje weg te gaan in Nederland!

Nu we weer aan huis gekluisterd zitten is het toch handiger om in Nederland te blijven. Gelukkig zijn hier in ons landje ook echt genoeg mooie plekken! Wij hebben hier de beste plekken waar jij een weekendje kan overnachten. Let’s go!

Maastricht

De Limburgse hoofdstad voelt als naar het buitenland gaan vanwege het dialect, maar het is één van de gezelligste en leukste steden die wij in ons koude kikkerlandje hebben. Lekker wandelen langs de Maas of vóór vijf uur nog een restaurantje pakken; er zijn genoeg leuke activiteiten te doen in de stad. En dus zeker een aanrader om heen te gaan!

Waddeneilanden

Je gaat met de boot richting de eilanden, wat toch ook echt wel dat vakantiegevoel geeft. Hier op de eilanden zijn mega veel leuke activiteiten te doen, wel vaak wat sportievere. Houd je hier dus niet van, dan kan je beter op het vaste land zijn. Lekker uitwaaien op het strand, dat klinkt toch geweldig? 

Amsterdam

Ons hoofdstadje natuurlijk, de prachtige stad waar je ook van alles kan doen. Wandelen voor het Vondelpark, lopen door de straatjes en de grachten, shoppen, maar ook alle musea die de stad te bieden heeft… Genoeg te beleven dus in een weekendje!

De Veluwe

Een supermooi gebied in Nederland waar je lekker door de bossen kan wandelen. Als je de plaatjes ziet zal het je vast verbazen dat dit in Nederland is. Heerlijk bijkomen in je weekendje weg kan je bij de Veluwe. Peace and silence!

Den Haag en/of Scheveningen

De enige grote stad aan de kust, de perfecte combinatie van shoppen en het strand dus! Op de pier van Scheveningen zijn ook echt leuke activiteiten te doen zoals bungeejumpen of gewoon in het reuzenrad gaan. Je kan hier bij een leuk strandtentje gaan zitten of de stad in duiken. Van alles te doen dus!

Kennemerland

Uh, wat? Kennemerland is een duingebied tussen Haarlem en Zandvoort. Je kan er doorheen wandelen of doorheen rijden. Je kan lekker eten bij de strandtentjes en dit geeft je dus ook echt een weg-van-huis gevoel. Aanrader!

Lees ook:

Deze romantische mini kerstserie moet jij vanavond kijken

Verveeld? Probeer deze 6 activiteiten die je thuis kunt doen eens!