Lifestyle

Who knew: samenwerken met je bestie maakt je succesvoller

We houden van onze bestie! Niet alleen omdat we alles met haar kunnen delen, maar ook omdat ze het beste in ons naar boven halen. En dat geldt niet alleen voor ons privéleven, maar ook voor onze werkprestaties! 

Bron: Instagram (@selenagomez)

Samenwerken met je bestie maakt je succesvoller 

Let’s talk business! Want als we ergens veel tijd spenderen, is dat wel op ons werk. We zien onze collega’s elke dag maar toch zouden we hun niet beschouwen als onze beste vrienden. Dit is ook niet zo gek, want werk is een serieuze plek en werk en privé moet je altijd gescheiden houden. Tenminste, dat was zo…

Onderzoek Gallup

Uit een studie van onderzoeks- en adviesbureau Gallup bleek namelijk dat 63% van de vrouwen die een bestie op het werk heeft, zich twee keer zo betrokken voelt als mensen die dat niet hadden. Het onderzoek toonde aan dat er een verband is tussen het hebben van een beste vriend op het werk en de hoeveelheid inspanning die werknemers in hun werk stoppen. We zijn over het algemeen meer met onze collega’s dan met onze eigen vrienden en dus is een connectie hebben met de mensen op de werkvloer belangrijker dan ooit. Ook kan betrokkenheid op het werk voorkomen dat je vaak van baan wisselt.  

Werkprestaties

We zijn eerlijker, voelen ons sneller begrepen en ervaren meer respect als we onze collega’s goed kennen. Maar dat is niet de enige reden dat werken met je bestie een goed idee is. Het heeft namelijk ook een goede invloed op je werkprestaties. Als collega’s zich verbonden voelen met elkaar, resulteert dat vaak in meer gedrevenheid en motivatie. Volgens het onderzoeksbureau zou je 36% minder ongelukken op de werkvloer, 7% meer betrokkenheid met klanten en 12% meer winst hebben als je werknemers bevriend zijn met elkaar! Dat is nog eens een goede sollicitatiepitch! 

Lees ook:

6x redenen waarom het geweldig is om een Schorpioen als vriendin te hebben

Met deze Google Chrome-extension zorg jij voor minder hoofd- en nekpijn tijdens het thuiswerken

 

Bron: marieclaireBeeld: Instagram