Lifestyle

Oeps (en gadver): zo vaak kan je een mondkapje echt dragen

Redactie

Met enorme haast ren je het perron op en haast je je de trein in. Kak, mondkapje vergeten! Gelukkig heb je er nog één in je jaszak zitten van de vorige keer, die je kan gebruiken. Of toch niet? Vaker hetzelfde mondkapje gebruiken is namelijk absoluut niet goed en hygiënisch, en zelfs een beetje goor. Wij vertellen je even hoe vaak je zo’n herbruikbaar mondkapje eigenlijk op mag en kan doen! 

Zovaak kan je een mondkapje dragen

Dat jij ‘m niet elke keer na één keer dragen in de wasmachine wil droppen, snappen we ook maar al te goed. Het is echter wel handig om ‘m zo af en toe te cleanen, want een herbruikbaar mondkapje te vaak dragen is namelijk hartstikke goor.

Hoelang gaat zo’n mondkapje mee?

Nu de mondkapjesplicht weer steeds vaker naar voren komt, hebben we geen andere keus dan ‘t ding ook vaker te dragen in openbare ruimtes en in het openbaar vervoer. Hoelang je dan met zo’n herbruikbaar mondkapje kunt doen, hangt af van meerdere factoren. Zo moet je kijken naar het materiaal waar ‘ie van is gemaakt en of ‘ie beschadigd is. 

Je mondkapje bewaren en wassen

Als je je mondkapje toch de wasmachine in gooit, is het belangrijk dat je ‘m op minimaal zestig graden wast. Anders heeft het namelijk echt geen zin. Verder moet je ze absoluut niet in je tas of broekzak doen, want zo komt ‘ie veel vaker in contact met vieze plekken en wordt ‘ie dus sneller onbruikbaar. Je kan je mondkapje veel beter in een schoon zakje of bakje doen, hier zijn namelijk aanzienlijk minder bacteriën aanwezig. You’re welcome!
 

Lees ook:

Science says dat jij met deze gezichtsuitdrukkingen beter kan flirten

Huh? Odim laat Jørney vlak voor de bevalling in de steek