Health

Zijn blauwe ballen bij mannen echt een ding of is het een fabel?

Je hoort het wel vaker; als mannen even geen geslachtsgemeenschap hebben gehad zeggen ze dat ze blauwe ballen hebben. Maar is dit echt een ding of is dit een fabel? Wij leggen het voor je uit! 

Blauwe ballen is bij mannen echt een ding

Wij dachten altijd dat het een fabeltje was, maar blauwe ballen is dus echt iets waar mannen mee te maken kunnen hebben. Als een man opgewonden raakt, stroomt er namelijk meer bloed naar zijn geslachtsdeel en het uitstellen van een orgasme kan dan blauwe ballen veroorzaken. Er blijft dan extra bloed in de penis, eikel en ballen en dat extra bloed kan een blauwe kleur en een vervelend gevoel geven.

Het heeft niks te maken met een orgasme ‘moeten’ hebben

Blauwe ballen bestaan dus echt, maar het heeft niks met klaar ‘moeten’  komen te maken zoals mannen vaak zelf zeggen. Het is namelijk niet zo dat als een man opgewonden is, hij klaar móet komen. En daarbij is zeker geen vrouw nodig, want dat kunnen mannen ook heel goed zelf, toch? 

Hoe komen mannen van de pijn af?

Klaarkomen kan de pijn van blauwe ballen wel minder maken, maar dat vervelende gevoel dat je ervan krijgt, gaat vaak wel vanzelf weg. Het extra bloed is niet de enige oorzaak waardoor je blauwe ballen kunt krijgen of waardoor ze gevoelig kunnen zijn. Het kan namelijk zo zijn dat de ballen vaak gevoelig zijn en dan is het slim om even naar de huisarts te gaan, want hierdoor kunnen er ontstekingen en irritaties ontstaan…. 

Blauwe ballen bij mannen

Lees ook: