Beauty

Deze dingen moet je dus niet meer doen op het gebied van gezichtsverzorging

In de wereld van beauty is de huid het meest belangrijk. Het is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, maar ook het meest zichtbaar. Niet zo gek dus dat we er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te beschermen en te verzorgen. Maar wat moet je nou absoluut niet moet doen als het gaat om gezichtsverzorging? Daar kom je achter als je verder leest! 😉

Deze dingen moet je dus niet meer doen op het gebied van gezichtsverzorging

We worden dagelijks overspoeld met allemaal reclamespotjes van de beste producten voor jouw huid. Het is dus best lastig om te bepalen wat nou wel of niet werkt als het gaat over onze gezichtsroutine. Om je hier een beetje bij te helpen vertellen wij jou vandaag wat je absoluut níet moet doen op het gebied van gezichtverzorging.

Geen zonnebrand dragen

Een gezonde huid gaat voor alles en we willen natuurlijk zo lang mogelijk rimpels uitstellen. De zon is erg schadelijk voor je huid en versnelt het huidverouderingsproces. Dus als je denkt dat zonnebrand alleen in de zomer nodig is, heb je het mis! De zon is namelijk ook heel krachtig in de winter, ook als het bewolkt is! Daarom is het niet dragen van zonnebrand een absolute no go voor je gezichtsverzorging. 

Puisten uitknijpen

We snappen dat als er een puistje op je gezicht zit, je die het liefst zo snel mogelijk uitknijpt en ondersmeert met concealer. Toch is dit een absolute don’t op het gebied van gezichtverzorging. Puisten uitknijpen kan namelijk lijden tot een ontsteking of littekens, en er concealer op smeren maakt het uiteindelijk ook erger. Dus gewoon laten zitten, die puist!

TIP! Heb je een puist en wil je niet dat ‘ie opvalt? Doe een felle lipstick op, dan kijkt niemand meer naar die pukkel, maar naar jouw fantastic lips 😉 

Je gezicht niet wassen voordat je gaat slapen

We snappen dat je na een lange dag het liefst zo snel mogelijk in bed gaat liggen. Toch is het super belangrijk dat jij je gezicht wast ‘s avonds, vooral als je make-up draagt. Wist je bijvoorbeeld dat het laten zitten van vuil of make-up kan zorgen dat jouw hoornvlies misschien beschadigt. Daarnaast kun je problemen krijgen met een te droge huid. Je huid maakt ’s nachts namelijk minder natuurlijke oliën aan, wat ervoor kan zorgen dat je overdag met een geïrriteerde en rode huid rondloopt. Wassen dat gezichtje, dus!

Te vaak van producten veranderen 

De juiste producten vinden is een lastige zoektocht. Toch is het te vaak wisselen van producten niet goed voor jouw toet. Jouw huid is namelijk gewend geraakt aan de producten die je gebruikt. Hoe vaker je van routine wisselt, des te meer je huid zich moet aanpassen. Het kan ook de reden zijn dat die ene nieuwe crème juist irritatie veroorzaakt. Let daarom goed op welke producten je koopt, maar ook op de hoeveelheid verschillende producten. Less is more

Elke dag scrubben

We weten allemaal hoe zacht je huid aanvoelt na het gebruiken van een scrub. Toch is te vaak scrubben allesbehalve goed voor jouw huid. Onze huid herstelt zichzelf, maar met het gebruik van scrubs versnellen we dit proces. Als je het dus te vaak doet verwijder je het beschermlaagje van je huid met als gevolg dat je poriën dicht gaan zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je niet beschermd wordt tegen vuil, en dus puistjes krijgt. A scrub a day keeps a healthy skin away!

Geen moisturizer gebruiken

Not to prime is a crime girls! En dan niet alleen op het gebied van make-up, maar vooral ook op het gebied van gezichtsverzorging. Wat jouw huidtype ook is, iedereen heeft wel een moisturizer nodig als basis. Het is namelijk ontzettend belangrijk voor het behouden van onze natuurlijke olieproductie. Het is wel belangrijk dat jouw créme de juiste ingrediënten bevat die passen bij jouw huidtype. 

Lees ook:

Eh, wat? Glijmiddel als de perfecte primer?

Deze 3 producten zijn onmisbaar voor een gezonde haar routine

Beeld: Instagram