Food

Dit moet je proberen: Eggs Benedict met zalm!

Herkennen jullie dit ook wel eens? Die ochtenden (of middagen) waar je gewoon niet weet wat je voor jezelf moet maken? Misschien is dit recept dan wel iets voor jou! Eggs Benedict met zalm, hoe goed klinkt dat! En het is ook nog is super easy om zelf te maken.

Perfect ontbijtje voor morgenochtend!

Hoe lekker klinkt dit: Eggs benedict met zalm. Het klinkt ook nog eens mega fancy én is best makkelijk te maken, goed opschepwerk dus. Tijd om de keuken in te duiken om dit te maken!

Wat heb je nodig?

We hebben dit recept gebaseerd op twee personen. Je mag ze allebEI (haha) opeten of samen delen; de keuze is aan jou. De ingrediënten kan je natuurlijk ook zelf bepalen wat je wel en niet wilt gebruiken, of zelf extra dingen toevoegen. Okay, wat je nodig hebt is:

  • Een half brood naar keuze
  • 2 eieren, het liefst een beetje grote eieren
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ theelepel (dijon)mosterd
  • 2 theelepels citroensap
  • 50 gram gerookte zalm
     

Hoe maak ik Eggs Benedict met zalm?

Stap 1:

Verwarm de oven op 200 graden om het brood te roosteren, maar dit kan je natuurlijk ook in een broodrooster doen als je die hebt! En breng een pan met water aan de kook.

Stap 2:

Snijd vier sneetjes brood af en rooster deze ongeveer acht minuten. Voeg de eieren toe aan het water en laat deze zes minuten koken. Zodra de eieren klaar zijn, spoel je ze af met koud water en pel je ze voorzichtig.

Stap 3

Voor de hollandaisesaus (dit hoeft er niet bij, mag wel. Is een aanrader!) smelt je wat boter in een steelpan. En voeg je de mayonaise, mosterd en citroensap langzaam roerend toe. Breng zelf op smaak met wat peper en zout.

Stap 4:

Beleg de geroosterde broodjes met de plakjes zalm, de Eggs Benedict en de hollandaisesaus. Voila je perfecte ontbijtje is binnen no time klaar! Enjoy ladies.

 

Lees ook:

https://www.girlscene.nl/artikel/35842-originele-lunch-recepten

https://www.girlscene.nl/artikel/36036-7-tosti-variaties-met-kaas