Films & Series

Conspiracy: Scar uit de Lion King is homoseksueel

Als we denken aan Disney Films, dan denken we aan The Lion King. Het is al jaren een grote hit en wordt met veel plezier gekeken door jong en oud. Het verhaal is niet alleen prachtig, maar ook tijdloos en leerzaam. Vandaag leren wij jou iets over de Lion King: ‘Scar’ schijnt eigenlijk homoseksueel te zijn!

Conspiracy: Scar uit de Lion King is homoseksueel

Scar van the Lion King is de leeuw die koning (en tevens zijn broer) Mufasa vermoord om zo de macht te kunnen pakken. Maar waarom deed Scar dat? Dat legt de 73-jarige acteur Jeremy Irons uit.

Hoe dan?

Jeremy Irons speelde in 1994 de rol van deze bad guy en vertelt in een interview met ‘Queerty’ over zijn personage Scar. Wat blijkt? Er was voor Jeremy geen twijfel over mogelijk dat Scar een gay is die niet uit de kast durft te komen. Toch was het niet in Jeremy opgekomen toen hij de stem insprak. Pas toen hij de film terugzag werd het voor Jeremy duidelijk: Scar durfde niet uit de kast te komen en deed daarom zo vreselijk gemeen. 

Van de film The Lion King werd een digitaal geanimeerde remake gemaakt en ook een musical. Bij ons is het kwartje inmiddels gevallen. 

Lees ook:

12x series die je vroeger altijd op Disney Channel keek en nu vergeten bent

Huilen maar: bij deze 6 Disney films hield jij het vroeger niet droog

 

Bron: RTL-boulevardBeeld: giphy