Lifestyle

Met deze nieuwe functie op Instagram kan jij individuele foto’s uit je carrousel verwijderen

Dit probleem herkent iedereen wel! Je post een reeks foto’s van dat feestje of van die ene vakantie. Twee dagen later ontdek je dat je op die vierde foto een snotje in je neus hebt of dat het toch wel heel duidelijk is dat je een drankje teveel op hebt. Maar nu staat hij al online en het is zonde om de hele post te verwijderen! Je hebt er namelijk zoveel lieve reacties op gekregen. Vanaf nu geen probleem meer dus, lucky us!

Met deze nieuwe functie op Instagram kan jij individuele foto’s uit je carrousels verwijderen!

Dus nooit meer een lelijke foto op je Instagram. Wij hebben in ieder geval ons profiel al schoongeveegd. Ga jij de nieuwe functie, waarmee je individuele foto’s uit je carrousel kunt verwijderen, uitproberen?

Nieuwe functie

Vorige week maakte Instagram de nieuwe functie bekend. De functie zorgt er dus voor dat je individuele foto’s in een al geplaatste reeks foto’s kan verwijderen. Je hoeft dus (thank god) nooit meer de hele post te verwijderen om die ene lelijke foto!

Er zitten helaas wel mindere kanten aan: de nieuwste update – versie 214.0 – is alleen nog beschikbaar op IOS en je kan de functie alleen gebruiken op een reeks van 3 of meer foto’s. Maar no worries! Binnenkort zal de update ook beschikbaar zijn voor Android. 

View post on Twitter

Hoe werkt het?

Als je een individuele foto wil verwijderen ga je naar de hele post en druk je op de drie puntjes rechtsbovenin. Je klikt dan op bewerken. Als het goed is verschijnt er nu bij elke foto links in de hoek een prullenbakje, daar klik je op bij de foto’s die je wil verwijderen. Toch spijt na het verwijderen? Geen zorgen, Instagram heeft namelijk overal aan gedacht! Je hebt 30 dagen om je te bedenken, ga via instellingen naar ‘recent verwijderd’, daar staan alle recent verwijderde foto’s. Je kan er dan dus toch voor kiezen om deze wel te houden. Handy!

Reacties

Wij zijn niet de enige die megablij zijn met deze nieuwe update. Fans gaan op twitter helemaal los onder de aankondiging van Instagram!