Lifestyle

Dit zijn de domste wachtwoorden die (helaas) nog veel worden gebruikt

Kijk, dat je nou je voor- en achternaam combineert met je geboortejaar is natuurlijk niet al te slim. Maar wij kunnen ook wel begrijpen dat die immens moeilijke wiskundige cijfercodes die Google altijd aandraagt als suggesties simpelweg niet te onthouden zijn. Deze mensen hebben de plank echter volledig mis geslagen, want deze wachtwoorden zijn gewoon echt te dom. Let op; want hier komen de domste wachtwoorden die ooit door mensen zijn gebruikt aan bod.

De domste wachtwoorden die ooit zijn gebruikt

Ready voor een flinke dosis domheid? We snappen best dat de mensen die deze wachtwoorden hebben ingetikt niet dom, maar hoogstens erg lui zijn. Maar als je het ons vraagt, vraag je er om om gehackt te worden als je één van deze wachtwoorden instelt.

123456

Dat je deze vroeger gebruikte op je Pinniemaat valt nog enigszins te verantwoorden. Maar 123456 (of een variant met een cijfertje minder of extra) kan in je (semi-)volwassen leven echt niet meer gebruiken.

wachtwoord

Serieus? Één ding weten we in ieder geval zeker; aan creativiteit ontbreekt het jou dus absoluut wel. 

welkom

Wij weten wel wie je welkom heet, ja. Hackers! Kom op, wat dacht je nou toen je deze invoerde?

qwerty

Wauw. Als die hackers al niet weten dat dit één van de meest gebruikte wachtwoorden ter wereld is, dan is één blik op je toetsenbord wel genoeg om hem of haar daaraan te herinneren. Niet meer doen!

voetbal

Dat ons kleine broertje van elf of hoogstens twaalf dit nou als wachtwoord heeft gebruikt kunnen we nog begrijpen. Maar als volwassen meid moet je toch wel iets verder komen dan je hobby gebruiken als wachtwoord?

prinses

Hiervoor geldt eigenlijk precies hetzelfde als bij het vorige wachtwoord dat we hebben besproken. Dat jij vroeger een prinses wilde zijn, dat snappen we. Maar nu niet meer, toch?