Food

7x originele tostivariaties met kaas

Nu we weten dat mensen die veel kaas eten langer leven, kunnen we ongestoord doorgaan met tosti’s maken. De ham-kaas tosti blijft een knaller, maar wat meer variatie is soms ook wel lekker (zolang er maar kaas in zit). Daarom heb je hier zeven heerlijke tosti variaties met… KAAS!

7x originele tosti variaties met kaas

Voor we beginnen willen we je eerst adviseren het tosti apparaat alvast aan te zetten. Ook een TIP voor het bereiden van de perfecte tosti is om een beetje boter aan de buitenkant te smeren. Zo wordt de korst lekker crunchy en de kaas smelt nog beter. Laten we beginnen! 

1. Taco tosti

Wat heb je nodig? 
Gekruid gehakt, tacosalsa, kaas.

Bereiding: bak het gehakt gaar. Smeer de tacosalsa op beide boterhammen en beleg met het gehakt en een plakje kaas. Doe voor 5 minuten in het tosti apparaat. 

2. BLT tosti

Wat heb je nodig? 
Spek (bacon), cheddar, tomaat, ijsbergsla.

Bereiding: beleg een dubbele boterham met cheddar en tomaat. Bak het spek. Als de tosti klaar is voeg je de sla en het spek toe. 

3. Salami met prei tosti 

Wat heb je nodig? 
Roomkaas, salami, reepjes prei

Bereiding: smeer het brood in met roomkaas, en leg er de salami en preireepjes op. Doe in het tosti apparaat.

4. Cheddarlicious

Wat heb je nodig?
Cheddar, chorizo, salsa.

Bereiding: Smeer salsa op de boterhammen. Leg daaroverheen een plak cheddar en daarover plakjes chorizo. Doe in het tosti apparaat voor 5 minuten. 

5. Tosti met gerookte cheddar en basilicum

Wat heb je nodig? 
Geitenkaas, vijgen, honing.

Bereiding: Besmeer de boterhammen met geitenkaas. Beleg met vijgen en top af met wat honing. Doe voor vijf minuten in het tosti apparaat. 

6. Kip tosti

Wat heb je nodig?
Kip, camembert (kaas) en cranberrychutney.

Bereiding: Bak de kip. Smeer de boterham in met camembert. Leg daarop de kip (gaar) en top het af met een paar theelepels cranberrychutney. Doe voor vijf minuten in het tosti apparaat.

7. Spaanse tosti

Wat heb je nodig?
Kaas, rucola, serranoham, zongedroogde tomaat, pijnboompitten.

Bereiding: beleg het brood met kaas, de zongedroogde tomaat en serranoham. Doe in het tosti apparaat. Bak de laatste twee minuten de rucola en pijnboompitten mee. 

Lees ook:

6x originele lunchrecepten voor als je iets meer wilt uitpakken

Zó lekker: dit is hoe je zelf tosti-wentelteefjes maakt

 

Bron: foodiesmagazineBeeld: Instagram