Lifestyle

Sorry, wat? Een zak bevroren erwten gaat jou blijkbaar helpen om in slaap te komen

Na eeuwenlang woelen in bed val je eindelijk in slaap, om na precies anderhalf uur weer te ontwaken en hetzelfde ritueel nog vijftien keer te doorlopen. Wanneer houdt dit op? In plaats van meditatie-apps, yoga voor het slapen en liters kamillethee hebben wij nog een tip voor je; een zak bevroren erwten! Dit gaat je blijkbaar helpen om beter in slaap te komen. 

Een zak bevroren erwten om beter in slaap te komen

Jup. Wij kunnen het ons ook bijna niet voorstellen, maar een TikTokker ging viraal met deze tip en heeft ons ook meteen even uitgelegd hoe het precies in zijn werk gaat. Let op; een zak bevroren erwten gaat je wel degelijk helpen om beter in slaap te komen.

Slecht slapen

De bekende TikTokker, Frankie Simmons, begint met te benadrukken dat onze levensstijl alsmaar aan het veranderen is. Zijn TikTok-video is inmiddels 3,2 miljoen views. Genoeg mensen die kampen met slaapproblemen, dus! 

De oplossing: bevroren erwten

Nu horen we je bijna denken; mooi. Dat er steeds meer mensen met slaapproblemen zijn, wisten we al wel. Maar hoe komen we er vanaf? Frankie legt het uit; door middel van de frozen pea hack. Ons zenuwstelsel, en vooral de nervus vagus, heeft een grote invloed op onze slaap. De nervus vagus is namelijk verantwoordelijk voor de rust van het lichaam. Als die niet happy is, zal je slaap er ook niet beter op worden. En het verkoelen van je nervus vagus is dus de magische trick!

Hoe dan?

Kortom, kou en verkoeling kalmeren de nervus vagus en stimuleert ‘m om beter zijn werk te doen. Zo kan je lichaam dus beter rusten en slaap jij straks als Doornroosje. Je kan dus een koude douche nemen, maar dat duurt nogal lang. Wikkel in plaats daarvan eens een zak bevroren erwten in een handdoek en leg deze op je borst. Na tien tot vijftien minuten haal je ‘m er weer vanaf en dat is het! Heerlijk slapen.