Food

Fancy breakfast recept: asperges met ham en ei

Wiehoe! Het is weekend! En dus tijd voor een luxe en uitgebreid ontbijtje. Een eitje bakken is heerlijk maar het is niet bijzonder verrassend. Dit receptje gaat daar verandering in brengen. Dus verdient jouw huisgenoot of partner wel een extraatje dit weekend? Dan is dit fancy breakfast recept helemaal wat voor jou!

Fancy breakfast: asperges met ham en ei

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 verse eieren 
  • 10 groene asperges
  • 30 g serranoham
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • *eventueel* 2 sneetjes geroosterd brood 
  • *eventueel* parmigiano reggiano

Bereiding:

Stap 1: Verhit een flinke scheutje olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflook met een knoflookpers en doe het bij de olijfolie. Snijd de citroen doormidden en pers 1 citroen uit boven de pan. Rasp een deel van de schil van de citroen en doe dat ook bij de olijfolie in de pan. 

Stap 2: Leg de asperges in de pan en bak deze tot ze een beetje zacht zijn. Haal de pan van het vuur en pak twee borden. Verdeel de asperges over de borden. Pak twee plakken serranoham per persoon en leg die sierlijk over de asperges heen. 

Stap 3: In dit artikel gaan we er vanuit dat je de eieren al gepocheerd hebt. Geen idee hoe je dat moet doen? In dit artikel lees je hoe je een perfect gepocheerd eitje maakt. Als je de eieren gepocheerd hebt, kan je naar stap 4 gaan. 

Stap 4: Leg de gepocheerde eieren op de serranoham. Top het geheel af met wat parmigiano reggiano. Serveer eventueel met wat geroosterd brood.

Eet smakelijk en een fijn weekend, strijder!

Beeld: Instagram