Lifestyle

Demiseksualiteit: wij leggen het je uit

Zoals we allemaal weten zijn er superveel verschillende seksualiteiten. Onder de plus van de LBTQIA+ community valt ook demiseksualiteit. Dit wordt vaak gerelateerd aan aseksueel, maar dit verschilt toch echt van elkaar.

Dit is demiseksualiteit

Mensen die aseksueel zijn hebben een gebrek aan seksuele aantrekkingskracht of seksuele verlangens. Met een demiseksualiteit heb jij een diepe emotionele connectie nodig om seksuele aantrekkingskracht te kunnen voelen. De seksuele aantrekkingskracht die aseksuele mensen helemaal niet hebben, kan bij een demiseksueel persoon dus wel ontstaan. Wij leggen het je demiseksualiteit haarfijn uit en misschien kan jij jezelf er wel in identificeren. 

Op eerste gezicht geen fysieke aantrekkingskracht

Bij demiseksualiteit gaat het dus om een emotionele connectie. Mensen met een demiseksuele seksualiteit kunnen zich dus alleen fysiek tot iemand aangetrokken voelen als ze een diepe emotionele connectie hebben met die persoon. Dat heeft zo zijn voordelen! Uiterlijk doet er dus helemaal niet toe en een eventuele romantische relatie kan dus alleen voortkomen uit een supergoeie vriendschap. 

Liever de urenlange diepgaande gesprekken dan het hebben van seks

Demiseksuele mensen genieten absoluut van seks. Het is alleen niet zo’n belangrijk onderdeel van de relatie als in andere relaties. Mensen met demiseksualiteit zijn dan ook meestal niet heel seksueel actief en een one-night-stand zal dan ook niet voorkomen. Anderen zullen dit misschien preuts vinden, maar wij vinden dat niemands mening ertoe doet als het gaat om seksuele relaties een aantrekkingskracht. You do you, honey!