Lifestyle

8x leuke podcasts die jouw dag weer goed maken

Sinds een paar jaar kan je op Spotify naast muziek ook podcasts luisteren. Een podcast is een soort radio zonder muziek, maar dan met een groot voordeel: je kan zelf bepalen wat, wanneer en hoe je de podcast luistert. Heb je nog nooit een podcast geluisterd? No worries, wij hebben 8 podcasts uitgezocht die zeker de moeite waard zijn om even te beluisteren. 

BROERS

In de podcast BROERS praten Rijk en Sam Hofman elkaar elke week bij over de gebeurtenissen in hun leven. Rijk is een Youtuber en presentator en Sam is een influencer. Beide mannen zien er goed uit en maken de meest bizarre dingen mee in hun leven. Dit leidt vaak tot verrassende en hilarische gesprekken waar menig luisteraar geen genoeg van kan krijgen. 

Datevermaak

In de podcast Datevermaak zoeken Timo, Lisa en Lieke uit wat daten in 2021 betekent. We zijn natuurlijk allemaal op zoek naar de liefde en daten hoort daar dan ook bij. We swipen ons een slag in de rondte maar de liefde vinden blijft ingewikkeld. In de podcast Datevermaak kom jij alles te weten over daten, en hoe je er beter in kan worden. Leerzaam en handig dus 🙂  

Wiemooiwilzijn

De podcast Wiemooiwilzijn bespreekt het schoonheidsideaal van de nieuwe generatie. Sietske Atsma gaat wekelijks in gesprek met verschillende gasten over de maakbaarheid van hun body, beauty en het nastreven van het perfecte plaatje. Dus overweeg je een cosmetische ingreep, maar wil je eerst iets wijzer worden? Luister dan de podcast Wiemooiwilzijn. 

Damn, Honey

In Damn, Honey de podcast praten Marie Lotte en Nydia van Voorthuizen over wat er komt kijken bij feminisme, en hoe dat van toepassing is op het dagelijks leven. Ze bekijken elke aflevering een ander aspect van feminisme samen met gasten. Damn, Honey heeft een vaste volgorde met een aantal terugkerende rubrieken. De podcast is lekker girly en spontaan maar ook serieus en leerzaam. 

Wat Ik Wou Dat Ik Wist

Het leven van een student zit vol veranderingen, met zowel de leuke kanten als de wat mindere kanten. De 25-jarige Kelly deelt in deze podcasts haar ervaringen, maar gaat tegelijkertijd op zoek naar antwoorden. In deze podcast staan twintigers centraal en je wordt als bonus ook nog verwend met de nodige juice

30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Radio-dj Ruud de Wild stelt in zijn podcast ’30 MINUTEN RAUW’ een reeks aan pittige vragen aan zijn bekende gasten. De wekker wordt gezet op dertig minuten, en Ruud vraagt zijn gast de hemd van het lijf. Deze podcast zet BN’ers voor het blok en roddels worden onderuit gehaald of bevestigd. Oeh juicy!

Geuze en Gorgels

Heb je een shitty dag en kan je wel een goede pot humor gebruiken? In de podcast Geuze en Gorgels gaan beste vrienden Monica Geuze en Kaj Gorgels het gesprek met elkaar aan aan de hand van een paar pittige stellingen. Ze zijn ongegeneerd en geen taboe is te gek voor ze. Deze podcast is grappig, herkenbaar en je leert de grootste influencers van Nederland beter kennen. Ga alleen niet in de stiltecoupé zitten, want wij konden onze lach vaak niet inhouden! 

Echt Gebeurd

Bij Echt Gebeurd worden er waargebeurde verhalen verteld. Dat kan een bijzonder verhaal zijn, iets leuks of juist heel verdrietigs. Het kanaal is geïnspireerd door de Amerikaanse podcast ‘The Moth‘. Wat anders is bij deze podcast, is dat er elke maand iemand uit zijn of haar puberdagboek voorleest. Hoe interessant is dat!

Lees ook:

Huh: Is Sarah van Soelen ook met deze Hofman broer geweest?

10 x leuke podcasts voor vrouwen op Spotify

 

Beeld: Instagram

Must reads 👀