Food

Dit zijn de leukste Sinterklaasmacarons die je écht moet maken tijdens pakjesavond

Sinterklaasavond staat voor de deur en hoe leuk is het om tijdens pakjesavond met jouw besties Sinterklaasmacarons te maken? Je zult even in de keuken staan, maar wij leggen het recept haarfijn voor je uit!

Sinterklaasmacarons maken voor pakjesavond

Zelf Sinterklaasmacarons maken klinkt natuurlijk ontzettend moeilijk, maar niks is minder waar, want als je deze stappen op volgt, zal het niet alleen makkelijk, maar ook leuk om te maken zijn…

Ingrediënten voor de botercrème:

  • 500 gram gele room                                                                     
  • 100 gram suiker                                                                                 
  • 300 gram zachte roomboter
  • Kaneel- en speculaaskruiden

Stap 1: Klop met een mixer de suiker door de gele room en klop hier vervolgens de zachte roomboter doorheen.

Fun tip: Mocht het toevoegen van de roomboter een beetje moeilijk gaan, dan kun je tijdens het kloppen altijd een föhn tegen de schaal houden, dan gaat het een stuk makkelijker!

Stap 2: Nu is het tijd om de specerijen toe te voegen en dan komt het het leukste gedeelte: de echte Sinterklaassmaken toevoegen. Dit zijn kaneel en speculaaskruiden. Maar it’s up to you, want uiteindelijk kun je iedere smaak gebruiken die je wil gebruiken. Als je de specerijen toevoegt moet je dit vooral op gevoel doen en regelmatig even proeven! 

Ingrediënten voor de schelp van de macarons:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • 38 ml water
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 x 40 g kristal suiker
  • Een paar druppels kleurstof

Stap 3: Het maken van de macaronschelpen begint gemakkelijk, het is namelijk de bedoeling dat je 100 gram amandelmeel en 100 gram poedersuiker in de blender doet. Daarbij is het erg belangrijk dat het mengsel zo fijn mogelijk wordt. Hierdoor zien de schelpen er namelijk egaler uit en om het nog fijner te maken is het een goed idee om het mengsel daarna nog even twee keer door te zeven. 

Receptje: Zo maak je heel gemakkelijk een Sinterklaas taart van brownies

Stap 4: Als je dat hebt gedaan kun je het mengsel even aan de kant zetten en ga je beginnen met verwarmen van de kristalsuiker. Zet hiervoor een steelpannetje op het vuur en voeg hier bij het water en de suiker en breng het aan de kook op ongeveer 121 graden. Belangrijk is dat je het kristalsuiker mengsel absoluut niet aanraakt tijdens het verwarmen.

 Stap 5: Wanneer de suiker aan het verwarmen is, kun je de 40 gram eiwit opkloppen tot een luchtig schuim en zorg hierbij dat je niet te lang doorklopt. Je weet dat hij klaar is als her schuim blijft zitten als je de kom op z’n kop houdt. Ideaal, toch? Mocht je het eiwit iets steviger willen maken dan kun je altijd een aantal scheppen poedersuiker mee mixen, zodat het zeker niet inzakt.

Stap 6: als de suiker aan de kook is gebracht kun je hem van het vuur halen en kun je het mengsel en het eiwitschuim samen in de keukenmachine doen. Dit moet je dan vervolgens 10 minuten lang op een hoge stand mixen.

View post on Instagram
 

 

Stap 7: Meng het poedersuiker/amandelmengsel van de eerste stap met de overige 40g eiwit tot een soort pasta. Hier voeg je vervolgens kleurstof op gel basis aan toe naar keuze, maar het leukste is natuurlijk een donkere winterkleur of een rode sinterklaas kleur als je echt wilt uitpakken…

Stap 8: Nu komt het lastigste gedeelte van het recept. Je hebt hierbij een spatel nodig om de meringue in delen door dit soort van pasta beslag te vouwen. Doe als eerste 1/3 van het kristalsuiker mengsel door het beslag en daarna pas de rest van het beslag. Het is belangrijk dat je dit niet mengt, maar het echt door het beslag vouwt. Dat doe je door de spatel te draaien om de randen van heet beslag en het naar binnen te vouwen. It’s hard, maar het komt goed girl!

Yum: Deze pumpkin spice pancakes wil je deze herfst zéker maken

Stap 9: Als je het moeilijkste gedeelte hebt gehad gaan we de oven voorverwarmen op 155 graden, maar als je een heteluchtoven gebruikt en last hebt van scheve voetjes? Dan kun je de schelpen het beste op 125 graden baken en dan voor 20 -25 minuten.

Stap: 10: Spuit de schelpen met een ronde spuitmond op de bakplaat en hierbij is het belangrijk dat je de spuitmond niet beweegt wanneer je de schelpen gaat spuiten. Als je alle schelpen hebt gehad, dan kunnen ze al bijna in de oven, maar moet je alleen nog even de bakplaat een aantal keren op het aanrecht slaan, zodat je geen luchtbelletjes in je macarons krijgt. Come, on let’s get aggresive

Stap 11: Nu is het tijd om ze in de oven te doen en heb jij even rust. Als je geen last hebt van scheve voetjes bak je ze 14 tot 18 minuten en wanneer ze klaar zijn kun je ze het beste even op een koele ondergrond laten afkoelen. Zo krijg je de macarons er namelijk een stuk makkelijker af en krijg je geen problemen.

Stap 12: We zijn eindelijk bij de laatste stap aangekomen, je mag nu namelijk eindelijk de macarons vullen met jouw eigen gemaakte vulling en ze op elkaar stapelen. Dan hoef je ze hierna alleen nog op te eten en klaar is kees!

View post on Instagram
 

Bron: Suikerjunkie.nl