Lifestyle

Kan je slecht in slaap komen? Deze 6 tips helpen je

Herken jij ook die avonden waarop je wel wil slapen, maar gewoon niet in slaap komt? Dat plafond is helemaal weggestaard, annoying. Dus wij hebben wat tips gezocht zodat jij in no time in slaap valt. Want het leven is een stuk fijner als je ‘s nachts ook goed slaapt!

Met deze tips kun jij direct in slaap vallen

Niks is vervelender dan niet kunnen slapen, dus hebben wij wat hulpvolle oplossingen gezocht. Hier de tips op een rijtje!

1. Even de benen strekken

Het schijnt te helpen als je even uit bed gaat en pas echt in bed gaat liggen als je moe bent. Je gaat dus als het ware opnieuw naar bed, dus eigenlijk reset jij jezelf. Hierdoor wordt de kans groter dat je sneller in slaap valt. Try it out, wie weet helpt het bij jou.

2. Zorg voor een goede temperatuur

De kans is groot dat het te warm is in jouw kamer, waardoor je niet kan slapen. De perfecte temperatuur om te slapen is rond de 18 graden. Gewoon even je raam open zetten zodat het wat afkoelt, is dus al een goede oplossing om te kunnen slapen. Ook, just a fact, schijnt het te helpen als je voor het slapen een warme douche neemt. De reden hiervoor? Zodra jij in een koelere ruimte stapt daalt je lichaamstemperatuur.

3. Luister naar wat muziek

Zodra je wakker ligt en denkt over het feit dat je niet kan slapen, let me tell you, dan gaat het ook niet snel lukken om in slaap te gaan vallen. Zoek even wat afleiding dus luister naar een chill playlist of een podcast. Zo zal je je focus ergens anders liggen en val je hopelijk sneller in slaap.

4. Sokken aan…?

Ja, je leest het goed; sokken aan. Als wij de Zwitserse onderzoekers moeten geloven, val jij met sokken aan in bed sneller in slaap. Als jij warme voeten en handen hebt schijn je dus veel sneller in slaap te vallen doordat de bloedvaten in de huidoppervlakte uitzetten. Dit leidt tot warmteverlies, which is a little bit weird. 

5. Ontspanningsoefeningen

Wat ook goed helpt zijn dus ontspanningsoefeningen, Google kan je hier absoluut bij helpen. Focus bijvoorbeeld op een lichaamsdeel, zoals je vingers. Ga na wat je allemaal voelt, tintelingen, je deken en je matras.. Ga zo maar door. Okay zweefteef, probeer het uit en kijk of je helemaal zen wordt en snel in slaap valt!

6.     Vermijd blauw licht

Voor het slapengaan is het dus belangrijk dat je blauw licht vermijdt, dus je telefoon en televisie, maar ook jouw lampen kunnen al storend zijn. Dus probeer een uur voor het slapen even alles uit te zetten en doe rustig een kaarsje aan. Let’s sleep in peace.