Lifestyle

10 volwassen momenten waarop je weer terug wil naar je kindertijd

Volwassen worden. Dat klonk als muziek in je oren toen je kind was. Zelf weten hoe laat je gaat slapen, wat je gaat eten en nooit meer vechten om de afstandsbediening van de tv. Alles mag en alles kan! Nu we zelf volwassen zijn weten we wel beter. Wat hadden we het toch goed voor elkaar als kind.

Dit zijn volwassen 10 momenten die iedereen herkent, waarop je toch liever weer terug wil naar je kindertijd

Vroeger kon je logischerwijs niet wachten om volwassen te zijn, maar boy were we wrong. Dit zijn namelijk 10 momenten waarop jij absoluut weer terugwil naar je kindertijd. Herkenbaar?

1. Wanneer je eindeloos papierwerk aan het invullen bent

Dat begint meteen al, zelfs nog voor je 18e verjaardag. Maar dat is pas het begin; belastingen, verklaringen, formulieren.. Naarmate je ouder wordt lijkt er ook wel meer papierwerk te komen! Je waardeert als je zelf volwassen bent pas echt je ouders die dat tot je 18e voor je hebben gedaan. Kunnen we niet gewoon terug naar die mooie tijd?

2. Wanneer je alwéér een rekening moet betalen

Bij dat papierwerk horen natuurlijk heel veel rekeningen. Die blauwe envelop op je deurmat is natuurlijk elke keer weer een leuke verassing. Maar ook huur, boodschappen en andere vaste lasten doen elke keer weer pijn als het wordt afgeschreven van je rekening.

3. Wanneer je weer keihard moet werken voor je geld, maar dit vervolgens niet aan leuke dingen kan (en mag) uitgeven

Dan komen we op het volgende punt. Wat was het leven zonder vaste lasten toch fijn! Daarbij kreeg je nog heerlijk zakgeld van je ouders waar je kleding van kon kopen, mee uit kon gaan, stiekem broodjes halen bij de supermarkt.. Noem het maar op. Tegenwoordig moeten we hard werken voor ons geld en het gaat altijd op aan dingen waar we ons geld helemaal niet aan willen uitgeven.  

4. Wanneer je het weer te druk hebt om wat leuks te doen

Voor het uitgeven van je zakgeld heb je natuurlijk wel vrije tijd nodig. Gelukkig hadden we daar zeeën van toen we kind waren. Nu is dat wel anders; elke dag vroeg op school of werk, dan naar huis gaan, eten koken, trainen, nog even werken of aan school en dan zit de dag er alweer op. Gelukkig laat dat onze vrije dagen (of zelfs een vakantie) wel éxtra waarderen. 

5. Wanneer je weer anderhalve maand van tevoren moet beginnen met wat leuks inplannen

Het is absoluut niet gemakkelijk om met je vrienden af te spreken. Heb jij een keer een vrije dag, heeft een andere vriend wel een vroege dienst de volgende ochtend en zit de andere vriend tot laat op school of op werk. Met een afspraak plannen begin je nu minimaal anderhalve maand van tevoren. Throwback naar de goeie oude tijd waarin je aan je vriendjes en vriendinnetjes vroeg of ze na school wilden spelen en het antwoord nagenoeg altijd ‘ja’ was.

6. Wanneer je vader niet meer de aangewezen persoon is om je fiets te maken

Het is een vroege, koude ochtend en je hebt ruk geslapen. Het leven gaat door en dus stap je maar dapper op je fiets. Maar na honderd meter vliegt – natuurlijk – je ketting eraf. Tegenwoordig is dit toch echt je eigen probleem en niet meer die van je vader. Daar sta je dan, langs de weg met een kapotte fiets. Dat wordt lopen!  

7. Wanneer je weer merkt dat je die chocoladereep helemaal zelf hebt opgegeten

Als kind had je altijd zin in suiker en snoepjes. Dat stond dan ook meestal wel ter beschikking. Als kind zijnde klauterde en rende je hele dag lang, dan maakte het niet uit wat je at. Helaas werkt dat nu niet meer zo. Je kan sporten wat je wil, maar van die ene chocoladereep heb je nog minstens drie weken last.

8. Wanneer je moeder niet meer voor je zorgt als je ziek bent

Dat vreselijke moment dat je wakker wordt met koorts en het gevoel alsof je zes keer bent overreden door een bus. Dan is het liefste wat je wil toch echt je moeder die je de hele dag alleen maar vertroetelt en verzorgt. Alleen is dat nu helaas je eigen taak, er staat een eenzame dag in bed op je te wachten.

9. Wanneer iemand weer aan je vraagt wat je wil worden

Prinses, astronaut, dolfijnentrainer. Wat was het heerlijk om te dromen over je beroep van later. Maar naarmate je ouder wordt, komt ‘later’ ineens ook heel dichtbij. Tijd om echt na te denken over wat je nou wil gaan doen met je leven.. Prinses worden lijkt ons nog steeds heel leuk, maar de kans dat je droomprins tegenkomt op straat lijkt ons vrij nihil.  

10. Wanneer je hart weer gebroken wordt

Wat was het toch heerlijk om je alleen zorgen te maken over die topotoets op school, of over je sportwedstrijd. Als je ouder wordt komen er alleen maar zorgen bij, onder andere natuurlijk je liefdesleven. En wat levert dat een hoop stress en gezeik op! Laat ons maar lekker buitenspelen.