Lifestyle

Wtf: dit zijn de drie meest bizarre catfish-verhalen

De wereld van het internet is groot en je moet absoluut oppassen wie je vertrouwt. Het is tegenwoordig super makkelijk om je voor te doen als iemand anders, zonder dat iemand dit door heeft. Hoe we dat noemen? Een catfish. Wij hebben de meest bizarre catfish verhalen op een rijtje gezet. 

De catfish en de crimineel

Dit verhaal gaat over een meisje die zelf als catfish heeft gefungeerd. Toen ze twaalf jaar oud was besloot ze een nepprofiel aan te maken op een chat-site. Ze dacht dat dit een profiel was voor jonge mensen, maar raakte al snel aan de praat met oude mannen. Dit hield ze een tijdje vol en toen ze vijftien was raakte ze weer aan de praat met een oudere man. Ze gebruikte nog steeds  de foto’s van iemand anders en de man wist van niks. Ze bleven met elkaar praten en hij werd verliefd op de catfish. Hij vroeg haar om foto’s en om bij hem langs te komen, maar dit weigerde het meisje natuurlijk. Toen ze zeventien was, verdween de man van de radar en stopte het contact. Toen ze in 2018 weer aan de praat raakten met elkaar en vroeg waarom hij opeens was verdwenen, kreeg ze geen antwoord. Ondertussen kampte het meisje met een depressie en de gesprekken met deze man deden haar goed. Totdat de echtgenoot van de man erachter kwam dat hij een online affaire had met het meisje. De man besloot de online affaire te beëndigen en hij verdween weer van de radar. Dit hielp echter echt niet en werkte zelfs averechts, want de meid in kwestie raakte hartstikke geobsedeerd.

Wat bleek? De man die ze voor de gek hield was twee keer schuldig bevonden in een zedenzaak en hij heeft hiervoor vastgezeten… Gek genoeg wilde het meisje hierna nog steeds deze ‘man van haar dromen’ ontmoeten en was ze zelfs bang dat hij boos op haar zou zijn. Ooit gehoord van een red flag, girl?

Thank you Google

Een meisje had ooit een internetrelatie toen ze zestien was. Ze had deze jongen via één van haar vrienden online ontmoet en ze raakten aan de praat. Hij beweerde dezelfde leeftijd te hebben als zij en ze hadden veel gemeen met elkaar. Voor een langeafstandsrelatie was het contact intiem en in haar ogen was het dus een serieuze relatie. Ze hebben elkaar nooit ontmoet en het contact verwaterde. Een paar jaar later besloot het meisje voor de lol het nummer van de jongen op te zoeken in Google om te kijken of hij nog hetzelfde nummer had. Het meisje moest voor haar werk wel vaker een adres achterhalen dus dit ging haar makkelijk af. Ze herkende de naam van het telefoon nummer niet en besloot ook die naam in Google te gooien. Wat bleek? De jongen waar ze zo intiem mee was, was de oom van één van haar vrienden en gebruikte de foto’s van zijn zoon. Het meisje heeft de catfish exposed aan haar vrienden en heeft aan iedereen laten zien wat voor viezerik zijn oom was. You go girl.

Game over

Het laatste catfishverhaal gaat over een meisje die net uit een nare relatie kwam waarin ze werd misbruikt. Ze had behoorlijke trust issues en deed haar best om haar leven weer op de rit te krijgen. Ze volgde een opleiding, sprak af met vrienden en ze speelde online games. Op een dag raakte ze aan de praat met iemand tijdens het spelen van een game. Hij zou 21 jaar oud zijn en het duurde niet lang voordat ze een internetrelatie begonnen. Het meisje was tot over haar oren verliefd, ondanks dat de jongen mysterieus bleef over zijn werk. Hij had haar wel eens een paar foto’s gestuurd maar in het echt afspreken wilde hij niet. Toch bleef ze elke dag met hem praten. Ze stopte met haar studie, kwam aan door te weinig beweging en raakte langzaam geobsedeerd. Toen ze op een dag online kwam, was haar internetvriendje verdwenen en ze hoorde maanden niks meer. Ze was er kapot van en toen ze eindelijk over hem heen was, stuurde hij haar een bericht. Hij vertelde dat hij zeven jaar was toen ze begonnen met chatten, en nooit gevoelens voor haar had gehad. Hij zat nog op de basisschool en kon daarom ook maar beperkt met haar chatten. Het meisje schaamt zich enorm en heeft dit nooit durven zeggen omdat ze bang was dat mensen haar zagen als een kinderlokker. Game over

Dus ladies, begin NOOIT een internet elatie of een catfish-profiel.  

Lees ook:

Heftig: Delphine is vreemdgegaan tijdens de relatie met Bert

Dit zijn de meest bizarre TikTok make-up transformaties

Beeld: giphy