Health

Dit is waarom single zijn blijkbaar mega goed is voor je gezondheid

Ja, je voelt je weleens een einzelgänger wanneer je je wederom moederziel alleen met een bak Ben & Jerry’s op de bank bevindt. Of wanneer er weer eens plannen worden afgezegd door vriendinnen die wél een relatie hebben. Maar goed, single zijn is blijkbaar hartstikke goed voor je ontwikkeling én je gezondheid! Waarom? Dat vertellen we je hieronder.

Single zijn is goed voor je gezondheid

Naast het feit dat jij compleet je eigen plan kan trekken en alleen doet waar je zelf zin in hebt, zitten er nog meer voordelen aan het single zijn. Zo zijn er meerdere redenen te verzinnen waarom je gelukkiger bent als je in een relatie zit, maar dit werkt ook zeker the other way around! Zo is single zijn geestelijk én lichamelijk hartstikke goed voor je gezondheid. 

1. Alleen jij hebt controle over je eigen geluk

Dit is vaak iets dat vergeten wordt. Wanneer je je in die hele ‘verliefd worden’-fase bevindt, besef je je ook meteen dat je in een vrij kwetsbare positie zit. De ander kan met één verkeerde opmerking je hele mood verknallen en o wee als het hele gebeuren afgekapt wordt; dan zit je met een flinke portie luduvudu. Daarnaast schijnen singles meer carrièregericht te zijn en zijn ze meer open-minded, zowel privé als op het gebied van werk.

2. Je bent meer zelfbewust

Doordat je eigenlijk constant op jezelf aangewezen bent, houd je jezelf en je persoonlijkheid waarschijnlijk veel beter in de gaten. Zo kan jij, probably beter dan iemand die in een relatie zit, verbanden zien tussen bepaalde trauma’s en je gedrag. Zo weet jij sneller wie je bent en wat je normen, waarden en grenzen zijn, en dit gaat jou in een relatie alleen maar mega goed helpen!

3. Fitgirl-alert

Jup, doordat je nog single bent en meer tijd voor jezelf hebt ben je waarschijnlijk ook vaker in de sportschool te vinden. Om die reden zijn singles dus, volgens onderzoek, vaak beter in vorm. 

4. Je slaapt beter

Naast het feit dat je geen snurkende partner naast je in bed hebt liggen, is het single zijn dus sowieso al beter voor je nachtrust. Vrouwen pikken namelijk veel sneller geluiden op (ook ‘s nachts) dan mannen en worden hierdoor sneller wakker. Lees; onrustige slaap. En als je single bent, word je nachtrust niet verstoord. 

5. Je hebt betere vriendschappen

Iedereen weet wel dat het hebben van goede vriendschappen alles is in het leven. Doordat jij je tijd niet aan een significant other hoeft te besteden, heb je meer uren vrij om met je vrienden te chillen. Daarnaast zijn singles dus blijkbaar ook attenter dan mensen in een relatie. Dit alles zorgt ervoor dat jouw vriendschappen meer diepgaand zijn.

 

Must reads 👀