Lifestyle

Zo weet jij dat je een goede girlfriend bent

Jij bent natuurlijk de allerleukste girlfriend die er is voor je partner! Maar zoals elke relatie kan het zijn dat je hier soms aan twijfelt. Doe ik het wel goed? Ben ik wel een leuke vriendin? Met deze checklist weet jij binnen no time of je een goede vriendin bent.

1. You don’t judge

Oordelen over een ander is nooit een goede eigenschap en dus ook niet in een relatie. Iedereen heeft minder leuke kanten en vreemde gewoontes maar jij laat hem lekker zijn gang gaan! Je accepteert hem zoals hij is en soms maakt het je zelfs aan het lachen. 

2. Je bent niet te jaloers

En dan bedoelen we niet gezonde jaloezie. Het is natuurlijk logisch dat je om hem geeft en zijn aandacht wil. Maar wanneer je hem niet vertrouwt en zijn telefoon gaat checken is dit voor mannen echt een red flag.

3. Je schoonfamilie vindt je leuk

Ook dit punt is best wel belangrijk! Als je een klik hebt met zijn parents, broertje en/of zusjes betekent dat dat je goed in de familie past. En als zelfs zijn opa en oma je helemaal het einde vinden, zit je helemaal goed! Een goede band met je schoonfamilie is relaxed en zorgt ervoor dat jullie elkaar beter kunnen begrijpen. Het is uiteindelijk de plek waar hij is opgegroeid, en dat heeft een grote waarde. 

4. Jullie hoeven niet 24/7 bij elkaar te zijn

Elkaar de ruimte geven is super important in een relatie. Blijf ook je eigen ding doen en geef elkaar daarin de ruimte. Heeft hij zin om te gamen en heb jij zin om te shoppen? Dan laten jullie elkaar je eigen ding doen. Want ook als je een stel bent hoef je niet 24/7 op elkaars lip te zitten. 

5. Je hebt het gezellig met zijn vrienden

We hadden het daarnet al over de schoonfamilie, maar ook zijn vrienden zijn erg belangrijk voor hem. Een goede band opbouwen met zijn friends is ook essentieel voor een goede relatie. Het zijn de vrienden die hem ten slotte advies gaan geven als jullie tegen dingen aan lopen. En dan kan je beter hebben dat zijn vrienden ook aan jou kant staan.

6. Je dringt je niet op

Vrouwen houden van aandacht en zeker van hun vriendje. Maar als hij drie uur niet op je appjes reageert hoort dat ook geen probleem te zijn. Je weet dat het goed zit tussen jullie en snapt het als hij het wat drukker heeft dan normaal.

7. Je hebt ook je eigen leven

Mannen vinden het fijn en geruststellend als je ook je eigen leven hebt en niet elke seconde van de dag bij hem wil zijn. Dit geeft mannen een beklemmend gevoel en vaak houden ze dan juist sneller afstand. Blijf beide je eigen ding doen, maar maak ook tijd voor elkaar! In bed bespreken hoe je dag was blijft toch gezelliger als je er niet de hele dag bij was.  

8. Je bent er altijd voor hem

Jullie zijn elkaars beste vriend en daarom sta je altijd klaar voor hem. Wat er ook aan de hand is, hij kan bij jou ALTIJD terecht. 

Lees ook:

Deze acht dingen moet jij absoluut niet doen na je break up

6x redenen waarom het geweldig is om een Schorpioen als vriendin te hebben