Health

Aha! Dit is waarom je altijd zo moe bent tijdens je menstruatie

moe-menstruatie

Die vervelende tijd van de maand is aangebroken. Naast dat je vreetbuien krijgt, buikkrampen hebt en de puisten uit je hoofd schieten ben je ook steeds zonder reden heel erg moe tijdens je menstruatie. Waar dat nou aan ligt? Wij zochten het voor je uit!

Moe tijdens menstruatie

Wij kunnen altijd de hele dag slapen als we ongesteld zijn. Hoe komt het nu dat je altijd zo moe bent tijdens je menstruatie? Hier is best een logische verklaring voor. Tijdens je menstruatie heb je een laag gehalte aan het hormoon oestrogeen. Dit is het hormoon dat normaal voor een goed humeur zorgt. Daarnaast heb je ook een laag gehalte aan het hormoon progesteron, wat dan weer voor een goede nachtrust zorgt. Je rust dus minder uit in de nacht, waardoor je logischerwijs meer moe bent. Omdat deze hormonen dus zo laag zijn ben je dus heel erg moe en chagrijnig tijdens je menstruatie. Aha!

Lees ook:
10 bizarre feitjes over ongesteldheid waar je broek van afzakt

Oplossing

Maak je vooral niet druk, want gelukkig is er genoeg te doen aan moeheid tijdens je menstruatie. Zo heb je namelijk heel erg de neiging om je vol te proppen met chocolade en we get that. Het is helaas wel heel erg belangrijk om gezond te eten, water te blijven drinken en minimaal acht uur per nacht te slapen tijdens je menstruatie. Dit vermindert je moeheid en dat maakt je toch ietsjes blijer tijdens je menstruatie, right? Zorg dat je genoeg rust pakt, en een goed slaapritme aanhoudt.

Beeld: Pinterest