Lifestyle

Dit zijn 6 tekenen waaraan je kunt herkennen dat je in een toxic relatie zit

In het begin van een relatie ben je nog megaverliefd, maar op een gegeven moment kunnen dingen best wel toxic worden… Lees vooral verder, want wij hebben de 6 tekenen voor jou op een rijtje gezet waaraan jij een toxic relatie kunt herkennen!

Toxic relatie herkennen

Hoe herken je een toxic relatie?

Als je lang in een relatie met je lover zit kun je steeds moeilijker herkennen of je in een toxic relatie zit, omdat het op een gegeven moment normaal aanvoelt. Maar pas op, als jouw lover deze dingen vaak doet, dan zouden wij onze koffers maar snel gaan pakken girl

Je krijgt bakken met kritiek over je heen

Hoe langer je in een relatie met iemand zit, hoe meer imperfecties je van iemand gaat zien en dit moet je soms maar gewoon voor lief nemen. Maar als jouw lover alleen maar kritiek op je heeft om stomme dingen als hoe jij de vaatwasser inruimt of over hoe jij je broodje smeert, dan gaat er toch iets mis tussen jullie. Hierdoor kun je je namelijk waardeloos voelen en dat is teken van een mega toxic relatie…

Er is heel veel jaloezie

Iedereen heeft vaak wel een beetje last van jaloezie, en dat moet ook gewoon kunnen tot op zekere hoogte. Maar als de jaloezie van jouw lover steeds erger en erger wordt, zijn dit wel red flags waar jij op moet gaan letten. Dit betekent namelijk dat jouw lover je niet kan vertrouwen en dat is een hele slechte basis voor een relatie.

Deze acht dingen moet jij absoluut niet doen na je break up

Je bent jezelf aan het verliezen

Op een gegeven moment groeien jullie allebei als personen en leren jullie steeds meer van elkaar. Maar wat wel belangrijk is, is dat jullie allebei dezelfde kant op gaan in wat jullie willen en voelen. Als dat namelijk niet het geval is kun je jezelf gaan verliezen omdat je je partner te veel aan het pleasen bent en eigenlijk niet meer aan jezelf denkt. Als dat gebeurt, is dit (je raadt het al) toxic!   

Jullie kijken alleen maar terug naar het begin van jullie relatie

Als het even wat minder in jullie relatie gaat, merk je dat jullie veel terugkijken op de dingen die eerst zo leuk waren en nu niet meer. Zoals een middagje een filmpje kijken of een rondje wandelen. Eerst konden jullie dit met veel plezier doen, maar nu lijkt alles uit te lopen op ruzie. Dat terugkijken is eigenlijk helemaal niet goed voor jullie relatie, want als je blijft hangen in de roze wolk waar jullie in het begin op zaten gaat dit de relatie zeker niet verbeteren.

Dit is dé perfecte tijdlijn voor een relatie

Je doet echt alles verkeerd

Krijg jij altijd het gevoel dat je alles verkeerd doet en moet je voor je gevoel op je tenen lopen om geen nare reactie van je partner te krijgen? Dan is dit een teken waaraan je een toxic relatie meteen kunt herkennen. Je partner hoort zich namelijk niet aan alles wat je doet te ergeren, hier krijg je namelijk een rotgevoel van en dat is toch niet wat je wil voelen als je samen met iemand bent… Bye boy, bye!

Je verdient net zo veel geluk als je partner

Als je het idee hebt dat je alles doet om je partner gelukkig te maken en je niks meer doet wat jou echt gelukkig maakt, dan ben je jezelf compleet weg aan het cijferen en dit is best toxic. Want je partner moet af en toe ook wel eens door hebben dat jullie iets kunnen gaan doen wat jou gelukkig maakt. Doet hij of zij dit niet en valt er niet over te praten? Dan herken je een toxic relatie meteen.