Lifestyle

Zo maak jij een goede indruk op je schoonouders tijdens op de eerste ontmoeting

Na een tijdje daten is het dan zover: je gaat de schoonouder(s) ontmoeten. Voor menig mens een moment om mega zenuwachtig voor te zijn, want het is natuurlijk vrij belangrijk om een goede indruk bij hen achter te laten. Hoe je dat doet? Dat vertellen wij je. 

Zo maak jij een goede indruk op je schoonouders

Als je onderstaande punten aanhoudt, weet je zeker dat je binnen bent en dat je een enorm goede indruk op je schoonouder(s) maakt.

De voorbereiding is het halve werk

Tip van Flip! Probeer zoveel mogelijk informatie over je schoonouder(s) te achterhalen bij je partner en pas jullie gespreksonderwerpen hierop aan tijdens de ontmoeting. Als jouw schoonvader heel toevallig docent geschiedenis is, is het wellicht een goed idee om alle feitjes over de Franse Revolutie op tafel te gooien. Geintje. Mocht je echter iets mega interessants weten over een recent onderwerp dat veel te maken heeft met de geschiedenis, kan je dit wel ter sprake brengen.

Houd het kleffe gedoe even in bedwang

Deze spreekt voor zich, maar wij weten hoe moeilijk het kan zijn om van je partner af te blijven wanneer je je nog op die befaamde roze wolk bevindt. Tijdens de eerste ontmoeting met je schoonouder(s) is het alleen wel handig om dat soort kleffe uitingen tot een minimum te houden. Tuurlijk moeten ze zien dat jullie gek op elkaar zijn, maar constant kusjes geven (of erger) is gewoon niet handig. Houd hierbij het volgende gezegde aan; wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Jij wil namelijk ook geen tongende schoonouders voor je op de bank. Toch?

Neem een klein attent cadeautje mee

Heeft je partner laten vallen dat zijn moeder onlangs haar mixer heeft gemold, of een nieuwe melkopschuimer nodig heeft? Of simpelweg weg is van bloemen? Neem dat dan mee. Hiermee toon je aan dat je attent bent, goed oplet en dus interesse hebt in haar zoon of dochter. 

Houd de gesprekken luchtig

Dit is ook een inkoppertje, maar moeilijk voor de mensen onder ons die er vaak een sterke mening op na houden. Mocht het gesprek toch een politieke wending nemen, probeer je dan zo neutraal mogelijk op te stellen. Het laatste dat je wil is een heftige discussie met je schoonvader over de toekomst van Thierry Baudet tijdens jullie eerste ontmoeting. Right?