News

Wow: Op deze leeftijd is een man pas emotioneel volwassen (en dat is mega laat)

Dat vrouwen mentaal een stuk volwassener zijn dan mannen is natuurlijk niets nieuws, maar nu blijkt dat het niet om drie jaar mentale achterstand van de man gaat, maar veel en veel meer… Lees vooral verder, want dit is shocking.

 
Wanneer is een man emotioneel volwassen?

We dachten altijd dat een man mentaal drie jaar achterliep op ons vrouwen, maar nu blijkt dat een man pas emotioneel volwassen is als hij 43 jaar oud is en vrouwen al als zij 32 zijn. Wat dus gewoon een verschil maakt van elf jaar. Wees nu niet enorm verbaasd, want kom op nou; dat je vriend een groot kind is wist je natuurlijk allang… Nu hoef je je vriend niet meteen te dumpen en op je datingprofiel alleen nog maar oude mannen te liken, maar dit is toch iets wat je kunt onthouden tijdens de volgende discussie met een man, right?

Wat is emotioneel volwassen eigenlijk?

Als je tegen een man zal zeggen dat hij mentaal nog een kind is, zal hij vast boos reageren en vragen naar wat mentaal volwassen zijn dan inhoudt. Nou, mannen let goed op; mentaal volwassen zijn houdt eigenlijk in dat iemand de controle kan houden over zijn emoties en verantwoordelijkheid kan nemen voor zijn acties en fouten. Kortom; iemand met empathie en die rekening kan houden met anderen mensen. Be honest, dat is iets waar vrouwen natuurlijk in uitblinken!

Niet alle mannen zijn gelukkig zo

Gelukkig is er nog hoop meiden, want niet alle mannen lopen mentaal elf jaar achter op de vrouw. Nee, er zijn ook mannen die echt volwassen zijn! Twijfel je of jouw partner wel mentaal volwassen is? Ga dan na of hij nog om ieder scheetje dat hij laat lacht, of hij bij een discussie wegloopt en of hij als er iets is nog altijd naar zijn moeder rent. Mocht je drie keer ja hebben geantwoord, dan is hij helaas nog een groot kind. Maar, geen stress; op een gegeven moment zal hij door jouw manier van leven zelf ook een stuk volwassener worden! 

Lees ook: 

Deze ongewenste opmerkingen heb jij als vrouw sowieso al wel eens gehoord van een man

6 dingen die mannen (stiekem) niet chill vinden in bed

 

Must reads 👀